Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 - Vendu

AcheterHarry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954? Enchérissez de 55!
AcheterHarry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954? Enchérissez de 55!AcheterHarry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954? Enchérissez de 55!AcheterHarry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954? Enchérissez de 55!AcheterHarry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954? Enchérissez de 55!AcheterHarry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954? Enchérissez de 55!
Mettre un lot similaire en vente
  • Harry van Kruiningen (1906-1996)
TypeEstampes (Signé à la main)
Année1954
TechniqueLithographie
SupportPapier
StyleModerne
EncadréPasse-partout uniquement
Dimensions21 cm x 15.5 cm (h x b)
Passe-partout39 cm x 26.5 cm (h x b)
SignéSigné à la main
TirageH.C
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Litho van Harry van Kruiningen. Titel: Akhnaton. (Litho op de hymne van de zon van Echnaton. In de originele tekst en de vertaling door prof. dr. A. de Buck. Amst., Le Canard, 1954, (59)p). Oplage: H.C. Afmetingen incl passe-partout: H39 x b26.5cm. Afmetingen voorstelling: H21 x b15cm. Het werk is links onderaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Harry van Kruiningen (pseudoniem van Henri Adelbert Janssen) (Hansweert bij Kruiningen, 28 januari 1906 – Laren (Noord-Holland), 30 juni 1996) was een Nederlandse kunstschilder, graficus, illustrator, monumentaal kunstenaar, ontwerper van affiches en boekbanden, was vervaardiger van mozaïek objecten, keramist, docent aan een academie, auteur van kinderboeken en uitgever. Hij schilderde landschappen, stillevens, portretten en maakte etsen en litho's.
Van Kruiningen werd na de bevrijding lithograaf en bekwaamde zich ook in andere druktechnieken. Zijn werk werd abstracter en fantasierijker. Hij maakte voor galerie en uitgeverij Le Canard vier bibliofiele mappen met kleurenlitho's: Ovidius (1953), Achnaton (1954), Gilgamesj (1955) en Heer Halewijn in 1956. Zijn kinderboeken De Tovertuin van Eekje Hoorn (1949) en Eekje Hoorn overwint (1948) voor uitgeverij Pegasus in Amsterdam, zijn geïllustreerd met litho's en tekeningen. Hij was in de jaren 50 zeer succesvol met het drukken van litho's op textiel. Zo bedrukte hij zijden shawls en katoenen gordijnstoffen. Deze toegepaste kunst was uit financiële nood geboren. In 1953 werd hij door het Prins Bernardfonds uitgezonden om beelden van de Watersnoodramp in Zeeland in litho´s te vast te leggen. Hij ging samen met Jeanne Bieruma Oosting en Cor de Wolff. De litho's en tekeningen werden in grote oplagen gedrukt en verkocht ten bate van de slachtoffers van de overstromingen.
ÉtatTrès bon

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE,  Les Pays-Bas
EnvoiVers le monde entier
Détails de la vente
Heure de début16-2-2023 à 16:34
Heure de fin26-2-2023 à 21:01
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères
Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.