Hendrik Albertus van den Eijnde - Landbouw in Nederlands-Indië

AcheterHendrik Albertus van den Eijnde - Landbouw in Nederlands-Indië? Enchérissez de 85!
AcheterHendrik Albertus van den Eijnde - Landbouw in Nederlands-Indië? Enchérissez de 85!AcheterHendrik Albertus van den Eijnde - Landbouw in Nederlands-Indië? Enchérissez de 85!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Hendrik Albertus van den Eijnde (1869-1939)
Type d'œuvre d'artMédaille
Année1933
TechniqueBronze
Dimensions6.0 x 6.0 cm (h x l)
SignéNon signé
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Slagpenning in brons met een diameter van 60MM uitgegeven door de vereniging voor penningkunst.  Hieronder een omschrijving uit de handzame sculptuur.

 De relatie met 'ons' Indie heeft in de penningkunst van de Vereniging altijd een belangrijke rol gespeeld. Een kwart van de leden woonde daar en in Nederland had iedereen wel familie, vrienden of bekenden die in Indi verbleven. De Haarlemse beeldhouwer Van den Eijnde die nationaal en internationaal grote bekendheid had gekregen met zijn bouwbeeldhouwwerk aan het Amsterdamse Scheepvaarthuis kreeg de opdracht de landbouw in Indi te verbeelden. Hij had nog maar kortgeleden de opdracht gekregen voor het Hollandmonument in New York en het reusachtige Van Heutszmonument in Batavia. Hij modelleerde een jongen op een karbouw naar een souvenir dat hij uit Indi had meegenomen. De groep is schuin van boven gezien; het dier heeft een wat hoekige vormgeving die wij ook uit ander werk van de beeldhouwer kennen, het jongetje is juist heel soepel gemodelleerd. De keerzijde geeft drie Minangkabauwse rijstdrooghuisjes met hun elegante punt-daken weer, temidden van de sawas. Daarrond een Maleise tekst, in vertaling: De rijst is de moeder van de landbouw, de landbouw is de bron van de welvaart.
État
ÉtatTrès bon
Expédition
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 5,00 €
Vers la Belgique 13,00 €
Vers l'Allemagne 13,00 €
Au sein de l'Europe 15,00 €
Vers le monde entier 20,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début6-9-2022 à 18:58
Heure de fin18-9-2022 à 21:36
Mise à prix 85 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeNon, ce n'est pas possible
Le lot se trouve àGroningen,  Les Pays-Bas