Henk van Vessem - Zeefdruk - 1990

AcheterHenk van Vessem - Zeefdruk - 1990? Enchérissez de 45!
AcheterHenk van Vessem - Zeefdruk - 1990? Enchérissez de 45!AcheterHenk van Vessem - Zeefdruk - 1990? Enchérissez de 45!AcheterHenk van Vessem - Zeefdruk - 1990? Enchérissez de 45!AcheterHenk van Vessem - Zeefdruk - 1990? Enchérissez de 45!
Mettre un lot similaire en vente
  • Henk van Vessem (1939)
TypeEstampes (Signé à la main)
Année1990
TechniqueSérigraphie
SupportPapier
StyleModerne
SujetAbstrait
EncadréNon encadré
Dimensions54 cm x 60 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Tirage225/250
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Zeefdruk van Henk van Vessem.  Jaar: 1990. Oplage: 225/250. Afmetingen blad: H54 x b60cm. Afmetingen voorstelling: H46 x b46cm. Het werk is rechts onderaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild. 


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Henk van Vessem (Rotterdam, 1939)


Henk van Vessem is de kunstenaar van het grote gebaar. Expressief en dynamisch. Hij mag gezien worden als een vaste waarde in de Nederlandse kunstkringen. Reeds jaren is zijn werk te zien in een selectief aantal gerenommeerde galeries en maakt inmiddels deel uit van particuliere en bedrijfs kunstcollecties in binnen- en buitenland. Zijn werk is ook opgenomen in de kunstcollectie van het Koninklijk Huis. Zijn poëtische inslag is in zijn kunst duidelijk te herkennen, zoals ook blijkt uit de titels die hij aan zijn schilderijen en zeefdrukken meegeeft. Deze wijzen de kijker de weg naar een geheel eigen memorabele ervaring.Henk van Vessem is een kunstenaar die schildert met een groot gebaar in sterk contrasterende kleuren, althans voor zover dat de doeken betreft. De pastels zijn van een meer vriendelijke natuur en vertonen zachtere kleuren. Bij de tekeningen worden de voorstellingen bijna transparant en maken de gevoelswaarden van kleur plaats voor de spirituele waarden van transparante kleuren. De voorstellingen op de doeken zijn met verf en paletmes gebeeldhouwd tot expressionistische landschappen, waarin geen velden of wegen te bekennen zijn, maar wel de tekens van bespiegelingen van mentale aard. De kunstenaar schuwt niet voor de omkering van het vraag- en antwoordspel, zoals blijkt uit de titel van een schilderij: `Het water vraagt naar de tijd`. Het schilderij `De horizon is tot water geworden` draagt niet de sfeer van een verwaterde vlakte, maar heeft eerder de tegenovergestelde hoedanigheid van een grote zandvlakte zinderend van de hitte. Het verlangen naar water deformeert de waarneming en creëert een fata morgana.Tijd, ruimte en materie worden in de kunst van Henk van Vessem tot exponenten van innerlijke verbeelding. De waarneming speelt zich af 'onder het gebladerte van je haar', zoals blijkt uit de titel van een doek. In tegenstelling tot wat deze titel doet vermoeden, zijn de gedachten van de kunstenaar in zijn schilderwerk helder geformuleerd en in briljante kleuren tot uitdrukking gebracht. Boven ons hoofd staat een zon van vurige gedachten`. Welluidender kan een zin niet klinken en het doek dat deze titel draagt, toont het vuur als bron voor nieuwe ordeningen en mogelijkheden in een wereld van vertrouwde interpretaties. Kleur en vorm slagen erin, met onderlinge samenhang, een wereld van betekenissen te kunnen vertolken die zonder grenzen is, of anders gezegd, minder begrensd is dan de gesproken taal om 'voor zich' te spreken.ÉtatTrès bon

La représentation est en très bon état.Les bords sont légèrement froissés, mais cela n'est pas si visible à cause des bords ''déchiquetés''. Correctement encadré, celui-ci tombe dans le cadre/sous le passe-partout.

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

La vente s'est clôturée
DÉTAILS DE LA VENTE
Heure de début:25-05-2022 à 23:01
Heure de fin:03-06-2022 à 21:18
Mise à prix € 45
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE,  Les Pays-Bas
EnvoiVers le monde entier

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.