Jack Harden - Abstract - Vendu

AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Peintures

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!
AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!AcheterJack Harden - Abstract? Enchérissez de 15!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Jack Harden (1935-2002)
Type d'œuvre d'artPeintures
Année1980
TechniqueTechniques mixtes
SupportPanneau
StyleAbstrait
SujetAbstrait
EncadréEncadré
Dimensions100 x 110 cm (h x l)
incl. cadre122 x 133 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Jacobus Antonius Martinus (Jack) Harden (Hoensbroek, 1935 – 2002, Deurne) was een Nederlands schilder, tekenaar, dichter en beeldhouwer. Toen Harden op negenjarige leeftijd, vlak na de Tweede Wereldoorlog, bij zijn oom en bekend (textiel)kunstenaar Willi Martinali kwam wonen, werd zijn interesse voor kunst gewekt. Martinali werd zijn leraar en geestelijk vader. De stijl van Harden is dan ook verwant aan die van Martinali, de werken uitgevoerd in materialen als acrylverf, olieverf en cellulose op masonite board, vaak voorzien van filosofische titels. Al op negentienjarige leeftijd had Harden zijn eerste expositie in het Van Abbemuseum te Eindhoven. Later maakte hij naast werken op paneel ook muurschilderingen in allerlei (openbare) gebouwen en bij particulieren. Daarnaast stimuleerde hij opkomende kunstenaars tijdens hun carrière. Vlak voor zijn dood begon hij, na een mindere periode, weer met tekenen. Zijn schilderwerken voorzag hij regelmatig van teksten op de achterzijde, soms in spiegelschrift geschreven. Werk van Harden is in vele malen in binnen- en buitenland tentoongesteld. Het werk is afkomstig uit een museumcollectie. Eventuele schade en oneffenheden zichtbaar op de foto’s maken onderdeel van de beschrijving. Bezichtiging is uiteraard mogelijk.


Ref:WIE21061
État
ÉtatBon
Het werk is over het algemeen in een goede staat. De werken zijn uitgevoerd in materialen als acrylverf, olieverf en cellulose op masonite board.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Nuenen, Les Pays-Bas
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Jack Harden (1935-2002) 

Néerlandais Néerlandais

Mis en vente par  ArtDumay
Membre depuis 2021
735 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (1)
133 cm
122 cm
110 cm
100 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àNuenen,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début12-8-2021 à 12:32
Heure de fin11-9-2021 à 9:47
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères