Jacomijn den Engelsen - Kleine Oplage (15 ex) originele PoP-Art Houtsnede "Toys" - Vendu

AcheterJacomijn den Engelsen - Kleine Oplage (15 ex) originele PoP-Art Houtsnede "Toys"? Enchérissez de 19!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes (Signé à la main)

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterJacomijn den Engelsen - Kleine Oplage (15 ex) originele PoP-Art Houtsnede "Toys"? Enchérissez de 19!
AcheterJacomijn den Engelsen - Kleine Oplage (15 ex) originele PoP-Art Houtsnede "Toys"? Enchérissez de 19!AcheterJacomijn den Engelsen - Kleine Oplage (15 ex) originele PoP-Art Houtsnede "Toys"? Enchérissez de 19!AcheterJacomijn den Engelsen - Kleine Oplage (15 ex) originele PoP-Art Houtsnede "Toys"? Enchérissez de 19!AcheterJacomijn den Engelsen - Kleine Oplage (15 ex) originele PoP-Art Houtsnede "Toys"? Enchérissez de 19!AcheterJacomijn den Engelsen - Kleine Oplage (15 ex) originele PoP-Art Houtsnede "Toys"? Enchérissez de 19!AcheterJacomijn den Engelsen - Kleine Oplage (15 ex) originele PoP-Art Houtsnede "Toys"? Enchérissez de 19!AcheterJacomijn den Engelsen - Kleine Oplage (15 ex) originele PoP-Art Houtsnede "Toys"? Enchérissez de 19!AcheterJacomijn den Engelsen - Kleine Oplage (15 ex) originele PoP-Art Houtsnede "Toys"? Enchérissez de 19!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Jacomijn den Engelsen (1958)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Année1995
TechniqueGravure sur bois/Linogravure
SupportPapier japonais
EncadréNon encadré
Dimensions25 x 45 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
  • Jacomijn den Engelsen (Breda, 1958)

    Jacomijn den Engelsen is beeldend kunstenaar. De laatste vijftien jaar houdt zij zich voornamelijk bezig met het maken van houtsneden, gedrukt op papier of op doek. Haar werken zijn meestal in kleur en vaak op, voor de grafische kunst, ongewoon grote formaten.Haar bronnen vindt zij door de visuele en fysieke ervaring van haar directe omgeving; de plek waar zij woont en werkt, de mensen in haar nabijheid. Observaties en ervaringen legt ze vast door middel van tekeningen en fotografie, om ze later in het atelier uit te werken tot houtsneden.Een intense fascinatie voor leven en natuur krijgt gestalte in de omgang met de grond rondom haar huis. Hier, in een microkosmos waar zich in beslotenheid alle levensprocessen voltrekken, zaait en kweekt ze de planten die in haar werk een zo belangrijke rol krijgen. Het is geen sentimentele maar een eerlijke plek: er is kleur, licht en donker, vogels maken er hun nesten. Maar er is ook rot, vraat, het verval en de kadavers. Opgenomen in deze omgeving en door het volgen en bestuderen van wat zich hier voltrekt, is Den Engelsen gekomen tot motieven waar ze nu mee werkt: de groeikracht uit het licht, het gestolde moment, het moment van afscheid.Daarbij is beeldspraak echter niet het doel, noch is er sprake van een verwijzen naar vanitas-symboliek. Zij leest geen moraal in de processen om haar heen, misschien eerder het tegenovergestelde. Het is de aanwezigheid van een natuur die 'zichzelf toont', waardevrij en los van projecties, die ze met haar werk wil tonen. En om daarbij zo dicht mogelijk te raken bij wat de kern is van hoe zij ziet en ervaart.

État
ÉtatBon
mooie scherpe houtsnede. Frisse kleuren. Kan op verzoek tegen kostprijs van passe partout en/of lijst worden voorzien.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Amsterdam, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 7,00 €
Vers la Belgique 15,00 €
Vers l'Allemagne 15,00 €
Au sein de l'Europe 17,50 €
Vers le monde entier 20,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Jacomijn den Engelsen (1958) 

Néerlandais Néerlandais

Mis en vente par  Artpointamsterdam
Membre depuis 2013
3885 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (108)
45 cm
25 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àAmsterdam,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début21-8-2021 à 21:17
Heure de fin29-8-2021 à 22:14
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères