Jakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen

AcheterJakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen? Enchérissez de 1000!
AcheterJakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen? Enchérissez de 1000!AcheterJakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen? Enchérissez de 1000!AcheterJakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen? Enchérissez de 1000!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Jakob Nieweg (1877-1955)
Type d'œuvre d'artPeintures
Période1900 à 1944
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Afmeting: 55 x 50 cm

Zonder lijst

Typerend mooi werk van deze bekende en - ook bij leven al - geliefde schilder. Hij schilderde veel portretten en (bloem) stillevens. Zijn werk is te typeren als heel precies, maar toch met een losse toets. En ingetogen heel harmonieus kleurgebruik. In dit werk is dat goed te zien. Evenals de invloed van Van Gogh waar hij - als een van de eersten - een groot bewonderaar van was.
Nieweg werd in 1877 in Hogebeintum geboren als zoon van een predikant. Na het gymnasium te hebben doorlopen studeerde hij theologie. Tijdens zijn studie volgde hij in de avonduren tekenlessen. In 1899 kwam hij in Groningen in aanraking met H.P. Bremmer. Bremmer had als docent grote invloed op Niewegs schildersopvattingen en bracht hem liefde bij voor het werk van Vincent van Gogh. In 1914 legde Nieweg zijn ambt als predikant neer om zich in Bloemendaal geheel aan de kunst te wijden. In 1919 vertrok hij naar Amersfoort, waar hij tot zijn overlijden in 1955 bleef wonen.
Nieweg was lid en oprichter van De Brug, bestuurslid van Amersfoorts Kunstenaars Genootschap AKG en bestuurslid van Vereniging Vrije Kunstenaars. Zijn werk is aanwezig in diverse collecties van verzamelaars en belangrijke musea zoals Boymans en Kröller-Müller.

Expédition
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début2-11-2021 à 13:39
Heure de fin9-11-2021 à 21:21
Mise à prix 1 000 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible