Jan Poortenaar - Ets: Holland

AcheterJan Poortenaar - Ets: Holland? Enchérissez de 45!
AcheterJan Poortenaar - Ets: Holland? Enchérissez de 45!AcheterJan Poortenaar - Ets: Holland? Enchérissez de 45!AcheterJan Poortenaar - Ets: Holland? Enchérissez de 45!
Mettre un lot similaire en vente
  • Jan Poortenaar (1886-1958)
TypeEstampes (Signé à la main)
Année1945
TechniqueGravure à l'eau-forte
SupportPapier
SujetPaysage
EncadréPasse-partout uniquement
Dimensions13.5 cm x 18 cm (h x b)
Passe-partout38 cm x 28 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Ets van Jan Poortenaar. Holland ter gelegenheid van het bevrijdingsjaar 1945.  Afmetingen blad: H38 x b28cm. Afmetingen voorstelling: H13.5 x b18cm. Het werk is rechts onderaan, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het, aangeboden werk, wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.
Jan Christiaan Poortenaar (Amsterdam, 23 juli 1886 – Naarden, 15 oktober 1958) was een Nederlandse graficus, grafisch ontwerper, kunstschilder, aquarellist, tekenaar, etser, lithograaf, vervaardiger van houtsnedes, illustrator, auteur en uitgever. Hij was autodidact maar kreeg lessen van Piet van Wijngaerdt en Willem Witsen. Jan Poortenaar kreeg op zijn 20e een Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst, en daarna volgden tentoonstellingen in Brussel en Londen. Van 1914 tot 1922 woonde Poortenaar in Londen, waar hij zijn eerste grote etsen maakte van Trafalgar Square, en de Waterloo Bridge. In 1915 won hij de zilveren medaille op de International Exhibition in San Francisco.
Poortenaar reisde veel, vergezeld door zijn vrouw Geertruida van Vladeracken (1880-1947) die zangeres, componiste en voordrachtskunstenares was. Hij begeleidde zijn vrouw op de piano op een reis door het toenmalige Nederlands-Indië, tussen 1922 en 1924. In Indië vond Poortenaar een overdaad aan onderwerpen. Terug in Nederland schreven zij een boek over Een kunstreis in de tropen.
Hij werkte in Amsterdam, België, Londen tot 1922, Nederlands-Indië tot 1924, Bennekom (Ede), Amsterdam tot 1939 en Naarden van 1939 tot 1958. Hij vestigde zich in Naarden met de uitgeverij In Den Toren, waar hij tientallen boeken (meest van hemzelf) zou uitgeven.
Hij maakte landschappen, oriëntaalse voorstellingen, portretten, stadsgezichten, bloemen, stillevens, en exlibris. Hij schreef boeken met zijn eigen illustraties, vertaalde boeken en illustreerde andere boeken en tijdschriftartikelen.
Hij was lid van Arti et Amicitiae (Amsterdam) en de Haagse Kunstkring.ÉtatBon

En bonne condition. En réalité  le travail plus "marron", cela ne ressort pas bien sur la photo.

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

La vente s'est clôturée
Détails de la vente
Heure de début11-10-2022 à 9:29
Heure de fin16-10-2022 à 19:06
Mise à prix € 45
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE,  Les Pays-Bas
EnvoiVers le monde entier

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.