Johannes Wouterus van Trirum - J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel Spelende kittens

AcheterJ.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens? Enchérissez de 395!
AcheterJ.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens? Enchérissez de 395!AcheterJ.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens? Enchérissez de 395!AcheterJ.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens? Enchérissez de 395!AcheterJ.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens? Enchérissez de 395!AcheterJ.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens? Enchérissez de 395!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Johannes Wouterus van Trirum (1924-2011)
TypePeintures
Période1900 à 1944
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

J.W. (Jan) van Trirum
Johannes Wouterus ('Jan') van Trirum (kunstschilder) is geboren op 21 februari 1924 te Rotterdam en overleden op 21 september 2011 te Wolphaartsdijk.
Jan van Trirum startte op 13 jarige leeftijd als leerling bij Reclame Atelier Mineur.
Daar werkte hij o.a. mee aan de grote doeken die voor de bioscoop reclame gemaakt werden. Door dit werk kreeg hij een enorme vaardigheid in het snel en raak opzetten van een werkstuk.

Ook bezocht hij naast het werken overdag bij het reclame atelier de avond academie te Rotterdam. Hij kreeg daar o.a. les van de heer Hijboer (vader van Anton Hijboer) en de heer van Oort. Door het uitbreken van de tweede Wereld oorlog kon hij zijn studie aan de academie niet geheel afmaken.

Jan is vooral bekend geworden om zijn schilderijen van jonge katjes. Deze zijn gezocht in zowel binnen- als buitenland. Jan staat in de top 3, naast Cornelis Raaphorst en Henriëtte Ronner-Knip, van beste kattenschilders die Nederland ooit heeft voortgebracht.
Ook schilderde Jan paarden, landschappen en portretten. Daarnaast maakt hij gezichten op Dordrecht en Rotterdam. Ook heeft hij een periode gewerkt aan een serie schilderijen van de Biesbos.

In de jaren 60 maakte hij modern werk in krachtige toets zowel met penseel als met paletmes met o.a. als onderwerp de bouw van de Brienenoord brug. Daarnaast schilderde hij in die tijd portretten. Vooral zijn drie dochters waren toen een geliefd onderwerp. In 1973 verhuist hij naar Zeeland waar hij overleed.

Het paneel is 50 x40 cm en incl lijst 68 x58 cm. het paneel is afkomstig van een goede vriend van schilder en is in uitmuntende staat

Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Rijnsburg, Les Pays-Bas
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début2-9-2017 à 23:54
Heure de fin17-9-2017 à 22:54
Mise à prix 395 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àRijnsburg,  Les Pays-Bas