Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" - Vendu

AcheterKarel Arkema - Ets "het huis van de magiër"? Enchérissez de 35!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes (Signé à la main)

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterKarel Arkema - Ets "het huis van de magiër"? Enchérissez de 35!
AcheterKarel Arkema - Ets "het huis van de magiër"? Enchérissez de 35!AcheterKarel Arkema - Ets "het huis van de magiër"? Enchérissez de 35!AcheterKarel Arkema - Ets "het huis van de magiër"? Enchérissez de 35!AcheterKarel Arkema - Ets "het huis van de magiër"? Enchérissez de 35!AcheterKarel Arkema - Ets "het huis van de magiër"? Enchérissez de 35!AcheterKarel Arkema - Ets "het huis van de magiër"? Enchérissez de 35!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Karel Arkema (1901-1965)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Année1961
TechniqueGravure à l'eau-forte
SupportPapier
EncadréNon encadré
Dimensions33.9 x 26.3 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Tirage5/8
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Ets van Karel Arkema, gesigneerd, gedateerd en getiteld in pen. Met los bijgevoegd slap-kartonnen passe-partout, afm. 54,8x36,7 cm.

Verzending tussen twee platen, 8,25 euro, aangetekend 9,95

Karel Arkema (1901-1964) werd geboren in Appingedam, waar zijn vader een schildersbedrijf had.
Na doorlopen ambachtsschool, studeerde hij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen bij o.a. Bach en Kort.
In Appingedam was hij o.a. bestuurslid van de Chr. Oranjevereniging en lid van het Nederlands hervormd kerkbestuur.
In 1955 verbleef hij op uitnodiging van het Ministerie van Onderwijs,. Kunsten en Wetenschappen en i het kader van een Belgisch-Nederlandse uitwisseling een maand in Bouillon in de Ardennen. Hij werkte te Parijs en later aan de Rivièra samen met zijn vrouw Henny Arkema
Karel aanvankelijk realistisch-expressionistisch schilderend maar toch de invloed onderging van het expressionisme van De Ploeg. Ook bij het werk van zijn vrouw was dat duidelijk herkenbaar. Karel zocht voortdurend naar een eigen stijl. De laatste jaren zocht hij het ook in het non-figuratieve en abstracte waarbij hij vaak uitging van de natuur en kwam dan tot zijn eigen expressie waar een verwantschap met jan van der Zee uit spreekt.
Henny Arkema (1902-1984) werd geboren in Bremen; haar moeder was van Hongaarse afkomst. Al jong kwam ze naar Groningen. Ze trouwde met Karel Arkema en door hem kwam ze er in de loop van de jaren vijftig toe haar eigen sluimerende artistieke talenten te ontwikkelen. Haar schilderwerk maar ook haar tegels en tegeltableaus ademden een sprookjesachtige sfeer. Karel en Henny werkten veel samen aan opdrachten voor wandversieringen overal in het land.
État
ÉtatRaisonnable
over het hele blad roestvlekjes, ook in beeld, maar daar is het nauwelijks te zien
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Voorthuizen, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 5 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 10,95 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Karel Arkema (1901-1965) 

Néerlandais Néerlandais

Mis en vente par  Cello1
Membre depuis 2016
1277 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (27)
26.3 cm
33.9 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àVoorthuizen,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début6-1-2020 à 13:11
Heure de fin17-1-2020 à 19:58
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères