Kees Andrea - Litho: tentoonstellings poster - 1955

AcheterKees Andrea - Litho: tentoonstellings poster - 1955? Enchérissez de 50!
AcheterKees Andrea - Litho: tentoonstellings poster - 1955? Enchérissez de 50!AcheterKees Andrea - Litho: tentoonstellings poster - 1955? Enchérissez de 50!AcheterKees Andrea - Litho: tentoonstellings poster - 1955? Enchérissez de 50!
Mettre un lot similaire en vente
  • Kees Andrea (1914-2006)
TypeEstampes et éditions
Année1947
TechniqueLithographie
StyleModerne
SujetNu
EncadréNon encadré
Dimensions61 cm x 49.5 cm (h x b)
SignéSignature imprimée
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Kleurenlitho van Kees Andrea uit de serie Schilders prenten.  Tentoonstellings poster. Jaar: 1955. Afmetingen blad: H61x b49.5cm. Afmetingen voorstelling: H28 x b33cm. Het werk is rechts onder, in de druk, gemonogrammeerd door de kunstenaar. 

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Cornelis (Kees) Andrea (Den Haag, 3 februari 1914 - Den Haag, 7 juli 2006) was een Nederlands kunstenaar. Hij hield zich tot op hoge leeftijd nog bezig met schilderkunst en het maken van tekeningen. Hij ontwierp monumenten, was textielkunstenaar en was tevens graficus, schilder en tekenaar.


Andrea werd geboren als zoon van een lithograaf. Vader August drukte jarenlang prenten voor bekende kunstenaars als Maurits Cornelis Escher, Jan Veth en Chris Lebeau. Ook zaten twee ooms van de jonge Andrea in het grafische vak. Zijn leraren waren Francis d'Erdely en Chris de Moor. Na een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag ging hij enkele jaren bij de Eerste Nederlandse Vrije Studio werken, onder leiding van Francis d'Erdely en Chris de Moor. Van 1930 - 2002 werkte hij in Den Haag. Hij exposeerde in Kunstzaal Liernur van Miep Eijffinger. Andrea werkte tevens in Loosduinen en Rijswijk, Limburg, Hongarije, Frankrijk en Spanje.

In 1947 werd hij benoemd tot docent van de net opgerichte Vrije Academie in Den Haag (zie: Van der Stelt 2006). Andrea beheerste veel technieken. Zo was hij: schilder, aquarellist, tekenaar, pentekenaar, etser, lithograaf, vervaardiger van houtsnedes, graficus, illustrator, monumentaal kunstenaar, wandschilder, textielkunstenaar (weeftechniek) en vervaardiger van mozaïek. Zijn geliefde onderwerpen waren: portretten, figuurvoorstellingen, religie, interieurs, landschappen, dieren, stillevens en winterlandschappen. Het Gemeentemuseum Den Haag hield in 2005 een grote overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de kunstenaar. Andrea was lid van: Pulchri Studio, de Vereniging van Beoefenaars van de Monumentale Kunsten, de Hollandse Aquarellisten Kring, de groep Verve, de Realisten en het Nederlands Kunstenaars Genootschap. Hij wordt gerekend tot de kunstenaars van de Nieuwe Haagse School. Kees' zoon Pat Andrea werd ook kunstschilder. Deze wordt eveneens tot de Nieuwe Haagse School gerekend. Hij is van invloed geweest op het werk van Hermanus Berserik.

Vijf jaar na zijn overlijden werd een overzichtstentoonstelling van zijn werk gehouden in Kunstzaal van Heijningen.

Andrea kreeg in 1949 een eervolle vermelding bij de Jacob Marisprijs. In 1951 werd hij tweede bij de Jacob Marisprijs, terwijl hij in 1953 de Jacob Marisprijs voor tekenen ontving. In 1954 kreeg hij de Jacob Hartogprijs. In 1964 volgde de Visser Neerlandiaprijs.ÉtatBon

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Se clôture dans 9j 17h 19m 50s
Mise à prix€ 50
Frais de commission : 15%
Enchérir Enchérir
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à's-Gravenzande,  Les Pays-Bas
EnvoiVers le monde entier
Détails de la vente
Heure de début21-3-2023 à 16:53
Heure de fin2-4-2023 à 19:12
Attention : si une enchère est placée dans les 5 dernières minutes, la vente sera prolongée de 5 minutes.

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.