Kees Bol - Kunstboek, geschreven door Marten beks (gesigneerd) - Vendu

AcheterKees Bol - Kunstboek, geschreven door Marten beks (gesigneerd)? Enchérissez de 59!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Livres d'art

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterKees Bol - Kunstboek, geschreven door Marten beks (gesigneerd)? Enchérissez de 59!
AcheterKees Bol - Kunstboek, geschreven door Marten beks (gesigneerd)? Enchérissez de 59!AcheterKees Bol - Kunstboek, geschreven door Marten beks (gesigneerd)? Enchérissez de 59!AcheterKees Bol - Kunstboek, geschreven door Marten beks (gesigneerd)? Enchérissez de 59!AcheterKees Bol - Kunstboek, geschreven door Marten beks (gesigneerd)? Enchérissez de 59!AcheterKees Bol - Kunstboek, geschreven door Marten beks (gesigneerd)? Enchérissez de 59!AcheterKees Bol - Kunstboek, geschreven door Marten beks (gesigneerd)? Enchérissez de 59!AcheterKees Bol - Kunstboek, geschreven door Marten beks (gesigneerd)? Enchérissez de 59!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Kees Bol (1916-2009)
TypeLivres d'art
Période1945 à 1999
TechniqueCouverture rigide
SujetArts visuels
Dimensions29 x 29 cm (h x l)
Pages160
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Boek met afbeeldingen van werken, van Kees Bol. Geschreven door Marten Beks. Jaar: 1974 - 1991. Oplage: 743/1000. Afmetingen boek: H29 x b29cm. Het boek is, binnenin, gesigneerd door de kunstenaar. 

Cornelis (Kees) Bol (Oegstgeest, 21 september 1916 – Heusden, 16 september 2009 was een Nederlandse schilder en tekenaar.
Leven en werk
Zijn jeugd bracht Bol hoofdzakelijk in zijn geboorteplaats door. Hij begon zijn loopbaan in de bloemisterij. In de crisisjaren verhuisde hij naar Eindhoven waar hij later onder meer woonde aan de Rustenburgstraat 33 in Tongelre vanaf 2 mei 1947 tot 1 oktober 1970, waarna hij daarna verhuisde naar Heusden. Na aanvankelijk een carrière als wielrenner te hebben nagestreefd was hij vanaf eind jaren 30 in het bedrijfsleven (onder andere bij Philips) werkzaam. In 1944 ving Bol zijn opleiding tot beeldend kunstenaar aan, eerst door tekenlessen te volgen bij Jan Heesters te Schijndel, aansluitend door als hospitant les te nemen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Aldaar was hij onder meer een leerling van Paul Citroen en Henk Meijer.
Naast zelfstandig kunstschilder en tekenaar was hij van 1963 tot 1972 als docent verbonden aan de Kunstacademie te Den Haag. Van 1951 tot 1972 was hij tevens docent aan de Academie van Industriële Vormgeving te Eindhoven. Tot het jaar 1970 woonde Bol in Eindhoven, aansluitend woonde hij tot aan zijn overlijden in 2009 te Heusden. Daarnaast verbleef en werkte hij veelvuldig in Frankrijk. Hij schilderde landschappen, portretten en stillevens. In 1950 ontving Bol de Thérèse van Duyl-Schwartzeprijs voor portretkunst.
De schilderijen van Bol werden regelmatig geëxposeerd, onder meer in het Van Abbemuseum te Eindhoven, het Stedelijk Museum Amsterdam, De Lakenhal te Leiden, het Noordbrabants Museum te ‘s-Hertogenbosch, de Stadsgalerie te Woudrichem, in het Museum De Wieger te Deurne en in verschillende galeries.
In 1941 trouwde Bol met Toos van 't Hof. Uit dit huwelijk werden vier kinderen geboren. Drie van hen, onder wie Henri en Willem (Guillaume) Bol kozen eveneens voor het kunstenaarschap. Bol werd in 1982 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 1991 ontving hij de Provinciepenning Noord-Brabant. Op 27 december 1984 was hij te gast in het AVRO-radioprogramma Kijk op Kunst op Hilversum 2, gepresenteerd door Nelleke van der Krogt. Op 7 oktober 1991 zond de NCRV de documentaire De zoektocht van Kees Bol, een portret van deze schilder uit.



État
ÉtatTrès bon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : 's-gravenzande, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 10 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 13,50 €
Vers la Belgique 21,95 €
Vers l'Allemagne 21,95 €
Au sein de l'Europe 21,95 €
Vers le monde entier 55,00 €
ExtraEn cas d'un prix d'achat supérieur à € 500,-, vous devrez payer un supplément de € 7,50 (maximum) pour une assurance supplémentaire

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à's-Gravenzande,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début13-4-2023 à 17:21
Heure de fin23-4-2023 à 12:09
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères