Kees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem - Vendu

AcheterKees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem? Enchérissez de 250!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Dessins / Aquarelles

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterKees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem? Enchérissez de 250!
AcheterKees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem? Enchérissez de 250!AcheterKees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem? Enchérissez de 250!AcheterKees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem? Enchérissez de 250!AcheterKees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem? Enchérissez de 250!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Kees Verwey (1900-1995)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Année1960
TechniquePastel/Craies
SupportPapier
StyleModerne
SujetPaysage urbain
EncadréPasse-partout uniquement
Dimensions25.5 x 17.5 cm (h x l)
Passe-partout39.5 x 30 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Krijttekening van Peter Vos. Titel: Kerkstraat in Haarlem. Jaar: 1966. Afmetingen incl passe-partout: H39.5 x b30cm. Afmetingen voorstelling: H25.5 x b17.5cm. Het werk is links onder, in monogram, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

 Met opdracht van de kunstenaar in "Kerkstraat met geboortehuis van Pieter Langendijk (...) van Kees en Jeanne 5 juli 1960" op recto passe-partout.

Verzenden/ophalen:

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 10 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen is zeer ruim bij vooruitbetaling. M.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Kees Verwey (Amsterdam, 20 april 1900 - Haarlem, 23 juli 1995) was een Nederlands kunstschilder, aquarellist en tekenaar. Hij was een neef van de dichter en letterkundige Albert Verwey en van Hendrik Petrus Berlage, die beiden ooms van hem waren. Hij was zelf de oom van Jacqueline de Savornin Lohman.

Verwey studeerde 1918-1919 aan de School voor Kunst en Kunstnijverheid in Haarlem en 1925-1926 aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Hij was een leerling van Henri Boot, de grondlegger van de Haarlemse School en van Samuel Jessurun de Mesquita en Johannes Hendricus Jurres. Hij maakte onder andere (bloem)stillevens, portretten, aquarellen en atelierstukken, waarbij zijn eigen atelier aan het Spaarne in Haarlem als decor fungeerde. Hij bleef tot op hoge leeftijd actief. Zijn stijl komt voort uit het impressionisme. Invloeden van Breitner en Seurats divisionisme brachten hem tot een persoonlijke synthese van impressionisme en kolorisme.

Hij was lid van het Haarlems kunstenaarsgenootschap Kunst Zij Ons Doel, van de Kennemer Kunstenaarskring en van de Hollandse Aquarellistenkring. In 1951 trouwde hij met Jeanne Tilbusscher die lerares was aan de Haarlemsche Huishoud- en Industrieschool. Bekend werd hij toen zijn werk werd tentoongesteld samen met dat van andere Haarlemse kunstenaars zoals Hendrik van den Eijnde, deze expositie werd gehouden in de net nieuw ingerichte zaal voor moderne kunst achter het Frans Hals Museum.

In 1961 werd zijn werk geëerd met de Rembrandtprijs. In de late jaren zeventig had hij een tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. In 1985, 1990 en 1993 had hij tentoonstellingen in Haarlem. In 1989 en 2019[2] was zijn werk te zien in het Dordrechts Museum en in 1990 in het Gemeentemuseum Den Haag. Werk van zijn hand bevindt zich in de collecties van onder andere het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Singer Museum in Laren en het Gemeentemuseum in Den Haag. Tot zijn leerlingen behoorden Frans Funke Küpper en Henk Fonville.

In 1984 schonk hij zijn nalatenschap bij legaat aan de gemeente Haarlem, maar toen de gemeente draalde bij het vinden van een goed onderkomen trok hij dit aanbod terug en bracht zijn werk onder in de Stichting Kees Verwey, waarvan hij zelf de voorzitter was. Deze stichting financierde zelf de ombouw van de voormalige herensociëteit Trou moet Blycken tot een geschikte expositieruimte. Sindsdien wordt zijn oeuvre, bestaande uit duizenden schilderijen, aquarellen en tekeningen gepresenteerd in de Verweyhal behorend tot het Museum De Hallen en het Frans Hals Museum. De Stichting Kees Verwey werkt samen met de Rijksakademie van beeldende kunsten en stelde sinds 2005 jaarlijks een studiebeurs ter beschikking aan een beginnend kunstenaar.

État
ÉtatTrès bon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : 's-gravenzande, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 13,50 €
Vers la Belgique 23,95 €
Vers l'Allemagne 23,95 €
Au sein de l'Europe 23,95 €
ExtraEnvoi par lettre postale à € 5,- au maximum, à vos propres risques

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Kees Verwey (1900-1995) 

Néerlandais Néerlandais Tous les lots de cet artiste (4)

Mis en vente par  KiewitKunst
Membre depuis 2011
6253 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (570)
30 cm
39.5 cm
17.5 cm
25.5 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début5-3-2023 à 20:43
Heure de fin9-4-2023 à 10:46
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères