Koos de Bruin - Een mens in de zon

AcheterKoos de Bruin - Een mens in de zon? Enchérissez de 63!
AcheterKoos de Bruin - Een mens in de zon? Enchérissez de 63!AcheterKoos de Bruin - Een mens in de zon? Enchérissez de 63!AcheterKoos de Bruin - Een mens in de zon? Enchérissez de 63!AcheterKoos de Bruin - Een mens in de zon? Enchérissez de 63!AcheterKoos de Bruin - Een mens in de zon? Enchérissez de 63!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Koos de Bruin (1941-1992)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Année1974
TechniqueStylo (Encre)
SupportPapier
StyleExpressionniste
SujetNu
EncadréNon encadré
Dimensions25 x 32.5 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Het is een mooie pentekening die altijd goed bewaard is gebleven. Het werk is onderdeel van een collectie werken uit de begin jaren 70 en  nog in het bezit zijn van I. de bruin.

Koos de Bruin (1941-1992) werd geboren in Gouda en heeft er altijd gewoond en gewerkt. Na een kort verblijf als leerling op de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Den Haag, leefde Koos vanaf 1968 als autodidact beeldend kunstenaar. En al snel creëerde hij een geheel eigen stijl. Zijn vroege werk is figuratief. Vanaf eind jaren zeventig worden zijn schilderijen expressiever en ruiger, verwant aan Cobra in Nederland en aan Georg Baselitz en de Neue Wilden in Duitsland. In zijn etsen is de invloed te zien van Anton Heyboer. In 1978 werd hij actief-lid van Pulchri Studio in 's-Gravenhage en kreeg aldaar in 1987 de Jacob Hartog-prijs. Koos nam deel aan vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Op de tentoonstelling 'Out of Africa', Nederlands primitivisme in de 20ste eeuw, in het Cobra museum te Amstelveen in 2004 waren er vele werken van Koos de Bruin te zien.
État
ÉtatBon
De pentekening verkeert in goede staat. Het werk is altijd bewaard gebleven in een portfolio-map. Is hierdoor nauwelijks aan licht blootgesteld en daardoor amper verkleuring van het papier.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Gouda, Les Pays-Bas
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Koos de Bruin (1941-1992) 

Néerlandais Néerlandais

Mis en vente par  IbbedeBruin
Membre depuis 2021
0 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (0)
32.5 cm
25 cm
Détails de la vente
Heure de début18-5-2021 à 0:00
Heure de fin25-5-2021 à 21:25
Mise à prix 63 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àGouda,  Les Pays-Bas