Marius Bauer - ets: Markt in Stamboul (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst! - Vendu

AcheterMarius Bauer - ets: Markt in Stamboul (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst!? Enchérissez de 99!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes (Signé à la main)

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterMarius Bauer - ets: Markt in Stamboul (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst!? Enchérissez de 99!
AcheterMarius Bauer - ets: Markt in Stamboul (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst!? Enchérissez de 99!AcheterMarius Bauer - ets: Markt in Stamboul (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst!? Enchérissez de 99!AcheterMarius Bauer - ets: Markt in Stamboul (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst!? Enchérissez de 99!AcheterMarius Bauer - ets: Markt in Stamboul (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst!? Enchérissez de 99!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Marius Bauer (1867-1932)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Période1945 à 1999
TechniqueGravure à l'eau-forte
SupportPapier
EncadréPasse-partout uniquement
Dimensions6.5 x 8 cm (h x l)
Passe-partout32.5 x 27.5 cm (h x l)
SignéSigné à la main
TirageNummer 59
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Ets van Marius Bauer. Titel: Markt in Stamboul. Afmetingen incl passe-partout: H32.5 x b27.5cm. Afmetingen voorstelling: H6.5 x b8cm.  Het werk is rechtsonder, met potlood, gemonogrammeerd.  Met het "label" van E.J. van Wisselingh & Co. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.
Literatuur: Van Wisseling & Co, Zijn etswerk, nummer: 59.

Verzenden: we verzenden op dinsdag  en donderdag.

Marie Alexandre Jacques (Marius) Bauer (Den Haag, 25 januari 1867 - Amsterdam, 18 juli 1932) was een Nederlandse kunstschilder. De grootste bekendheid kreeg hij met het maken van etsen en litho's met Oosterse taferelen en hij wordt dan ook Nederlands bekendste oriëntalist genoemd.

Net zoals zijn oudere broer architekt Willem Cornelis Bauer, werd hij geboren in een kunstminnend milieu, de kinderen leerden al vroeg tekenen.
Bauer volgde van 1878 tot 1885 de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar hij met onder andere zijn tijdgenoot Breitner les kreeg. Hij was lid van Pulchri Studio en Arti et Amicitiae. In 1888 maakte hij een studiereis naar Constantinopel. Vanaf dat moment was het 'Oosten' zijn hoofdonderwerp. Hij maakte hierna vele reizen naar Spanje, Rusland, Marokko, Algerije, Egypte, India, Ceylon en Nederlands-Indië. Hij werd hiertoe in staat gesteld door de Amsterdamse kunsthandelaar Elbert Jan van Wisselingh, die betaalde voor zijn reizen naar het buitenland met daarbij een toelage om van te kunnen leven.
Marius Bauer op 21 jarige leeftijd (1888)

Bauer maakte talrijke etsen, maar ook aquarellen en olieverfschilderijen van Oosterse steden, kamelen, olifanten, Arabieren en moskeeën. Zijn stijl kan omschreven worden als impressionistisch. Hij werd sterk beïnvloed door de Haagse School in zowel techniek als lichtgebruik. Marius Bauer was een van de weinige Nederlandse kunstenaars uit de 19e eeuw die zich uitsluitend op het oriëntalisme toelegde.
Hij baseerde zijn werk op zijn schetsen die hij ter plekke maakte en op foto's die hij onderweg kocht. Eenmaal thuis werkte hij de schetsen uit tot volwaardige kunstwerken. Deze werken waren niet waarheidsgetrouw, maar gebaseerd op de persoonlijke indrukken die Bauer in het Oosten had opgedaan. Ze ademen vaak de dromerig sfeer van de verhalen uit Duizend-en-een-nacht.





État
ÉtatBon
L'eau-forte est en bon état, les bords autour de l'oeuvre sont jaunis.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : 's-gravenzande, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 10 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 12,95 €
Vers la Belgique 23,95 €
Vers l'Allemagne 23,95 €
Au sein de l'Europe 23,95 €
Vers le monde entier 50,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.