Mark Brusse - Litho: " Twee Schuttingen " - 1973 - Vendu

AcheterMark Brusse - Litho: " Twee Schuttingen " - 1973? Enchérissez de 70!
AcheterMark Brusse - Litho: " Twee Schuttingen " - 1973? Enchérissez de 70!AcheterMark Brusse - Litho: " Twee Schuttingen " - 1973? Enchérissez de 70!AcheterMark Brusse - Litho: " Twee Schuttingen " - 1973? Enchérissez de 70!AcheterMark Brusse - Litho: " Twee Schuttingen " - 1973? Enchérissez de 70!
Mettre un lot similaire en vente
  • Mark Brusse (1937)
TypeEstampes (Signé à la main)
Année1973
TechniqueLithographie
SupportPapier
StyleModerne
EncadréNon encadré
Dimensions76 cm x 53 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Tirage1/190
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Litho van Mark Brusse uit 1973. Titel: Twee schuttingen. Nummer: 61/190. Afmetingen werk: H76 x b53cm. Afmetingen voorstelling: H65 x b45cm. Het werk is rechts onderin gesigneerd, met potlood, door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Mark Brusse (Alkmaar, 25 juli 1937) is een Nederlands beeldhouwer, schilder en graficus.
Leven en werk
Mark Brusse is een zoon van auteur en journalist Marie Joseph Brusse en Cornélie Weidema en een broer van journalist Peter Brusse, alsook halfbroer van acteur Kees Brusse, cineast Ytzen Brusse, architect Henk Brusse en journalist Jan Brusse. Zijn ooms Willy en Jo Brusse waren de eigenaars van W.L. & J. Brusse's Uitgeversmaatschappij in Rotterdam
Op zeventienjarige leeftijd ging Brusse studeren aan de Kunstacademie in Arnhem. Vanaf 1960, sinds zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, woont hij vrijwel permanent in Parijs. Hij kreeg daar in die tijd een contract bij een galerie, die band verbrak hij spoedig weer omdat hij naar Amerika wilde. Via Cees Nooteboom kwam hij aan een beurs en hij vertrok in 1965 naar New York, waar hij environments vervaardigde die hij occupation de l'éspace noemt. In New York maakte hij kennis met kunstenaars als Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Larry Rivers. Een creatie van Mark Brusse genaamd Hommage à Piet Mondriaan uit 1965 is opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam). In 1970 verbleef hij in Berlijn.
Japan is voor Brusse van grote betekenis geweest. In 1983 was hij drie maanden in Tokio. In een korte periode kwamen de tekeningen en collages, die al eerder een belangrijke rol in zijn werk gingen spelen, tot een hoogtepunt. Anders dan zijn Parijse tekeningen en collages, stralen deze in Japan gemaakte werken grote rust uit; de composities zijn sober, evenals het gebruikte materiaal. Hij verbleef ook in het Japanse dorp Kakunodate, waar hij op zoek ging naar de waarheid over de in 1749 geboren kunstenaar Odano die als jonge man stierf. Brusse beschreef zijn belevenissen daar in een aantal dagboekachtige brieven. Deze brieven zijn gebundeld in het boek Het Hart van Odano. Na Japan ging hij naar Korea waarna bij terugkeer rond 1990 een grote reeks grootformaat werken op speciaal Koreaans papier ontstonden. Als graficus produceert hij prentseries vooral in lithografie en in gemengde techniek.
Brusse woont en werkt in Parijs in de wijk Montparnasse. Op Schiphol staat een door hem ontworpen meetingpoint; een zwarte stenen sokkel met zitbanken rondom een hoge vierkante zuil bekroond door twee reusachtige klompen.ÉtatBon

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à's-Gravenzande,  Les Pays-Bas
EnvoiUniquement en Europe
Détails de la vente
Heure de début10-3-2023 à 20:39
Heure de fin19-3-2023 à 19:50
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères
Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.