Martin Effert - Zonder Titel. Nr. - Vendu

AcheterMartin Effert - Zonder Titel. Nr.? Enchérissez de 50!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Photographies

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterMartin Effert - Zonder Titel. Nr.? Enchérissez de 50!
AcheterMartin Effert - Zonder Titel. Nr.? Enchérissez de 50!AcheterMartin Effert - Zonder Titel. Nr.? Enchérissez de 50!AcheterMartin Effert - Zonder Titel. Nr.? Enchérissez de 50!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Martin Effert
Type d'œuvre d'artPhotographies
Année2004
TechniqueC-Print
StyleStreet Art
SujetPaysage urbain
EncadréNon encadré
Dimensions50 x 60 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

\Het schuldige landschap en het gevoel van schuld zijn voor Martin Effert (1965, Duitsland) motieven geweest voor de fotoserie Bound by History. Straflager, een beeld uit deze serie, is ogenschijnlijk een mooi landschapsbeeld van een fraai vergezicht. Het beeld voldoet aan de kunsthistorische regels van een ‘goed’ landschapswerk: een in bruintinten weergegeven voorgrond met daarop een boom als opening naar het landschap, een groen achterland met kleinere bomen en in de verte sporen van bebouwing, noodzakelijk voor een optimale dieptewerking. Daarboven een zachtroze, geelachtige lucht die het geheel een zachte sfeer geven en uitnodigen om lang te kijken. Straflager, gemaakt in Plazow (Krakau / Polen) is echter geen eeuwenoud lieflijk, ongerept Europees landschap. Het is besmet niemandsland. Tijdens WO II was dit een werkkamp waar dwangarbeiders in een steengroeve moesten werken. Deze kennis geeft het beeld een zeer gespannen lading. Maar ook de uitermate scherpte in het beeld, zowel op de voorgrond als de achtergrond, maakt dat het beeld ‘hard’ binnenkomt. De kunstenaar bouwt zijn panorama’s op uit meerdere foto’s van het gekozen landschap. Met zijn camera tast hij systematisch het landschap af om in elk onderdeel scherpte te krijgen. Nergens krijgen ogen en geest rust om weg te dwalen in een vagere achtergrond. De geschiedenis en het heden zijn even dominant aanwezig.

État
ÉtatTrès bon
Werk aangekocht bij Galerie Ron Mandos, Amsterdam, geb. (DE) 1965. Gesigneerd (2x) achterzijde en op speciaal Papier. Foto Afgedrukt op Laminelle. Wordt opgestuurd in originele verpakking (karton).
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : 's-hertogenbosch, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 10 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 8,75 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Martin Effert 

Allemand Allemand

Mis en vente par  Artfox
Membre depuis 2011
14 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (9)
60 cm
50 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à's-Hertogenbosch,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début19-6-2021 à 23:06
Heure de fin26-6-2021 à 22:25
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères