Peter Bes - Zeefdruk - 1993

AcheterPeter Bes - Zeefdruk - 1993? Enchérissez de 55!
AcheterPeter Bes - Zeefdruk - 1993? Enchérissez de 55!AcheterPeter Bes - Zeefdruk - 1993? Enchérissez de 55!AcheterPeter Bes - Zeefdruk - 1993? Enchérissez de 55!AcheterPeter Bes - Zeefdruk - 1993? Enchérissez de 55!
Mettre un lot similaire en vente
  • Peter Bes (1945)
TypeEstampes (Signé à la main)
Année1993
TechniqueSérigraphie
SupportPapier
StyleModerne
SujetFigures
EncadréNon encadré
Dimensions66 cm x 50 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Tirage83/125
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Zeefdruk van Peter Bes. Jaar: 1993. Oplage: 83/125.   Afmetingen blad: H66 x b50cm. Afmetingen voorstelling: H57 x b50cm. Het werk is rechts onderaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.
Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Peter Bes (Den Helder, 1945) is een Nederlands beeldend kunstenaar, actief in verschillende kunstdisciplines. Hij woont al geruime tijd in Anna Paulowna.

Bes volgde in de jaren zestig eerst een opleiding aan de toenmalige Rijksnormaalschool en later aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam. Hij exposeerde met regelmaat in zowel binnen- als buitenland. Hij nam deel aan grafiekbiënnales en -triënnales in Zwitserland (Grenchen, 1979 en 1982), Polen (Krakau, 1978), Bulgarije (Varna, 1985), Duitsland (Dortmund, 1993) en de Verenigde Staten (San Francisco, 1980). In 1980 ontving hij de eerste prijs voor portretgrafiek in Tuzla, in het voormalige Joegoslavië. In 2012 was een aantal van zijn ruimtelijke werken te zien op de Papierbiënnale in Museum Rijswijk. Bes is lid van het KunstenaarsCentrumBergen.
Werk
Altijd op zoek naar avontuur heeft Bes ervaring in diverse technieken. Hieronder vallen etsen, (analoge) fotografie, de dichtkunst en teken/schilderkunst. Ook maakt hij beelden van beschilderd papier en karton: duiven, hazewindhonden, mariniers, jazz- en blues muzikanten, op ware grootte, vaak per groep bij elkaar geplaatst.
In het oeuvre van Peter Bes is een intrigerend spel van licht en donker waar te nemen, dat een ‘filmische’ indruk achterlaat. Het betreft met name abstracte weergaven. Zelf zegt hij daarover: ‘Wat in films in een reeks van beelden gebeurt, moet ik in één moment zien te vangen. Ik kies voor een enscenering, voor het decor, daarin plaats ik de figuren. Daarbij combineer ik vaak verschillende werelden of breng ik personages uit verschillende tijden bij elkaar.’
Naast kleinere opdrachten/werken is Bes ook bekend van grootschalige levering voor onder andere het 100-jarig jubileum van Albert Heijn en de opening van de vernieuwde RAI Amsterdam.
ÉtatTrès bon

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

La vente s'est clôturée
Détails de la vente
Heure de début9-3-2023 à 17:09
Heure de fin17-3-2023 à 19:03
Mise à prix € 55
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à's-Gravenzande,  Les Pays-Bas
EnvoiUniquement en Europe

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.