Peter van den Braken - Circa 1950 - peinture à l'huile expressionniste - Paysage brabançon - signée

AcheterPeter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- Brabants landschap - gesigneerd? Enchérissez de 260!
AcheterPeter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- Brabants landschap - gesigneerd? Enchérissez de 260!AcheterPeter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- Brabants landschap - gesigneerd? Enchérissez de 260!AcheterPeter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- Brabants landschap - gesigneerd? Enchérissez de 260!AcheterPeter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- Brabants landschap - gesigneerd? Enchérissez de 260!AcheterPeter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- Brabants landschap - gesigneerd? Enchérissez de 260!AcheterPeter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- Brabants landschap - gesigneerd? Enchérissez de 260!AcheterPeter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- Brabants landschap - gesigneerd? Enchérissez de 260!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Peter van den Braken (1896-1979)
Type d'œuvre d'artPeintures
Période1945 à 1999
TechniquePeinture à l'huile
SupportToile
StyleExpressionniste
SujetPaysage
EncadréEncadré
Dimensions30 x 40 cm (h x l)
incl. cadre40 x 50 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
  • Pasteus ("dik in de verf") expressionistisch olieverfschilderij van de Brabantse kunstenaar Peter van den Braken met een voorstelling van boerderij in een Brabants landschap onder een  bewolkte lucht.  Het werk is rechtsonder door de kunstenaar met de achterkant van zijn penseel in de olieverf geschreven. Het schilderij en de  fraaie lijst als geheel in goede staat.

  • peter van den Braken (Eindhoven 1896 -1979) was een bewonderaar van Vincent van Gogh. De basis van het schilderen leerde hij van Jan Kruysen. Hij leerde zichzelf echter veel van de schildertechnieken. Naast aquarellen en houtsneden schilderde Peter van den Braken als een bezetene.
  • Op twaalfjarige leeftijd besloot hij Brabant te verlaten om de wereld rond te reizen naar onder meer Brussel, Kortenhoef, Parijs, Londen en Rome. Een succesvolle tentoonstelling in Scheveningen in 1922 was het begin van een lange reeks tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zijn pasteuze schilderijen zijn emotioneel opgebouwd uit kleur, compositie, lijnen en verhoudingen zijn secundair. Zonder aarzelen creëert hij vakkundig zijn werk, dat soms fors en onstuimig is. Dit maakt ze tot expressionistisch-impressionistische weergaven. Antoon Coolen zal zo'n tien jaar lang de meeste van zijn tentoonstellingen inleiden omdat de sfeer van de schilderijen aansluit bij zijn eigen literaire werk.
  • Later in zijn leven werkte hij enige tijd in Noord-Amerika, Canada en Mexico-Stad. Terug in Nederland werkte hij in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven en ten slotte in Sterksel waar een heel centrum naar hem is vernoemd. Dit centrum ging echter failliet in 2020. Hij schilderde voornamelijk landschappen (dorpsgezichten, stadsgezichten en havengezichten) en stillevens, gebaseerd op zijn geheugen en schetsen. Het impulsieve, temperamentvolle en rusteloze karakter van de schilder zorgt ervoor dat zijn werk van wisselende kwaliteit is. Hoewel hij een bekend kunstenaar was, heeft hij ondanks zijn eerlijke kunstenaarschap niet altijd de waardering gekregen die hij verdient.



État
ÉtatBon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Purmerend, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 17,00 €
Vers la Belgique 15,00 €
Vers l'Allemagne 40,00 €
Au sein de l'Europe 40,00 €
Vers le monde entier 75,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début14-4-2024 à 21:58
Heure de fin23-4-2024 à 21:01
Mise à prix 260 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àPurmerend,  Les Pays-Bas