Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug - Vendu

AcheterPiet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug? Enchérissez de 125!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Peintures

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterPiet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug? Enchérissez de 125!
AcheterPiet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug? Enchérissez de 125!AcheterPiet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug? Enchérissez de 125!AcheterPiet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug? Enchérissez de 125!AcheterPiet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug? Enchérissez de 125!AcheterPiet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug? Enchérissez de 125!AcheterPiet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug? Enchérissez de 125!AcheterPiet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug? Enchérissez de 125!AcheterPiet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug? Enchérissez de 125!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Piet Landkroon (1907-1997)
Type d'œuvre d'artPeintures
Année1953
TechniqueTechniques mixtes
SupportPapier
StyleExpressionniste
EncadréEncadré
Dimensions33 x 22 cm (h x l)
incl. cadre52 x 40 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Een interessant expressionistisch werk van Piet Landkroon.

In oorspronkelijke lijst.
Het werk komt uit de collectie van de Dienst voor 's Rijks Verspreide Kunstvoorwerpen en was (foutief) met de hand ingeschreven onder G. Landkroon.


Piet Landkroon volgde een opleiding aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam gedurende de jaren 1924-1929, hij was daar leerling van Hendrik Jan Wolter en Johannes Hendricus Jurres.

Zijn onderwerpen waren portretten, zelfportretten, stillevens, en havengezichten. Hij was winnaar van de Cohen Gosschalkprijs in 1928 en de Willink van Collenprijs ook in 1928 en de Thérèse van Duyl-Schwartzeprijs in 1938.

Hij was ondermeer lid van De Brug in Amsterdam. De Brug werd opgericht naar voorbeeld van de eerder in Duitsland opgerichte vereniging ‘Die Brücke’. Het doel was de introductie van de Nieuwe Zakelijkheid in de schilderkunst, een overtuiging die na de Eerste Wereldoorlog de kunst ging beheersen. Het doel van de Nieuwe Zakelijkheid was om kunst meer in dienst te stellen van het sociale bewustzijn.
État
ÉtatBon
Het werk verkeert in goede conditie (heeft tot voor kort achter glasgezeten en heeft geen beschadigingen). Het schilderij is met gemengde techniek gemaakt. Lijkt op combinatie olieverf en krijt.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Amsterdam dit werk kan worden afgehaald zonder verdere kosten in amsterdam of stavoren, friesland. parkeren voor de deur., Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 10,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àAMSTERDAM Dit werk kan worden afgehaald zonder verdere kosten in Amsterdam of Stavoren, Friesland. Parkeren voor de deur.,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début25-1-2020 à 15:41
Heure de fin9-2-2020 à 20:19
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères