Roger Chailloux - Ets: Vrije val - 1966

AcheterRoger Chailloux - Ets: Vrije val - 1966? Enchérissez de 49!
AcheterRoger Chailloux - Ets: Vrije val - 1966? Enchérissez de 49!AcheterRoger Chailloux - Ets: Vrije val - 1966? Enchérissez de 49!AcheterRoger Chailloux - Ets: Vrije val - 1966? Enchérissez de 49!AcheterRoger Chailloux - Ets: Vrije val - 1966? Enchérissez de 49!
Mettre un lot similaire en vente
  • Roger Chailloux (1931-1977)
TypeEstampes (Signé à la main)
Année1966
TechniqueGravure à l'eau-forte
SupportPapier
StyleModerne
SujetFigures
EncadréNon encadré
Dimensions87.5 cm x 64.5 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Tirage186/190
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Mooie ets van Roger Chailloux uit 1966. Nummer: 186/190. Titel: Vrij val. Afmeting voorstelling: H64,5 x b48,5 cm. Uitgegeven door Prent 190.
 De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Robert Chailloux werd geboren in 1913. Hij wordt door velen beschouwd als een van de beste stillevenschilders van de twintigste eeuw.

Chailloux weet in zijn composities elke vormelijke ordening altijd te vermijden, waardoor ze een heerlijk huiselijke sfeer hebben. Zijn gevoel voor kleur en uitmuntende techniek staan buiten kijf en het is niet verwonderlijk dat zijn reputatie zo hoog is.

Zijn vaardigheid in tekenen was duidelijk voordat hij de school verliet, en het was altijd zijn ambitie om een fulltime professionele kunstenaar te zijn.

Robert Chailloux studeerde aan de School of Superior Design, Boulevard de Bellville, Parijs. Voor het eerst geëxposeerd in 1940 op de Salon van Franse kunstenaars en de Salon des Beaux Arts in 1943. Na zijn studies aan de School of Superior Design richtte hij zijn eigen studio op en zijn doeken kwamen al snel onder de aandacht van de critici.

De schilderijen van Robert Chailloux bevinden zich in de permanente collectie van de Ville de Paris. Zijn prijzen omvatten Prix du Comite-Salon d'Hiver, Prix Vuillame-Bois Colombes, Prix de la Ville-Saint Raphael, Medaille d'Argent, Medaille d'Or en Prix du Public op de Salons des Bouges, ook zilveren medailles op Salon de L'Art Libre, Salon Violet en des Artists Francais.

In 1975 werd zijn werk in Rusland tentoongesteld in de Hermitage in Leningrad en de Pouchkine in Moskou.

Het is misschien interessant om op te merken dat Chailloux ook beroemd is om zijn nautische schilderkunst en een aanzienlijke ornitholoog is. Hij woonde in een heerlijk huis in een natuurgebied.

Robert Chailloux wordt vermeld in Benezit Kunstler-Lexicon en Who's Who in Art.

Robert Chailloux stopte met schilderen toen hij in de 90 was en stierf helaas in 2006.
ÉtatBon

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Se clôture dans 8j 4h 50m 36s
Mise à prix€ 49
Frais de commission : 15%
Enchérir Enchérir
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à's-Gravenzande,  Les Pays-Bas
EnvoiUniquement en Europe
Détails de la vente
Heure de début21-3-2023 à 16:47
Heure de fin31-3-2023 à 19:09
Attention : si une enchère est placée dans les 5 dernières minutes, la vente sera prolongée de 5 minutes.

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.