Theo van Reijn - Mr. P.W.A. Cort van der Linden

AcheterTheo van Reijn - Mr. P.W.A. Cort van der Linden? Enchérissez de 60!
AcheterTheo van Reijn - Mr. P.W.A. Cort van der Linden? Enchérissez de 60!AcheterTheo van Reijn - Mr. P.W.A. Cort van der Linden? Enchérissez de 60!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Theo van Reijn (1884-1939)
TypeMédaille
Année1935
TechniqueBronze
Dimensions6.0 x 6.0 cm (h x l)
SignéNon signé
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Bronzen slagpenning met een diameter van 60MM uitgegeven door de vereniging voor penningkunst. 
Hieronder een omschrijving uit de handzame sculptuur

Mr. P.W.A. Cort van der Linden (1846-1935) werd in 1913 Minister-President van een extra-parlementair kabinet bestaande uit liberalen en partijlozen en bleef dat gedurende de gehele Eerste Wereldoorlog. Tijdens zijn regering werd het algemeen kiesrecht ingevoerd. De bejaarde staatsman poseerde enige malen voor de Haarlemse beeldhouwer en overleed op 89-jarige leeftijd toen de penning net uitgegeven was. In art-dco-belettering is te lezen: `Civi optime de patria merito'. Opgedragen aan de burger die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor het vaderland. In deze portretopvatting ziet men de voorsprong van een niet-professionele pen-ningmaker: een medailleur zou nooit dit gezichtspunt gekozen hebben; een natura-listische, scherp getekende oude kop met een magere hals schuin van boven gezien. Deze blikrichting geeft een indruk van nabijheid. Alle aandacht gaat naar de karak-teristieken van de kop zelf, alleen een rozetje op de revers herinnert aan maatschappelijke verdiensten. Het is een peinzende kop die de cirkel vult, liefdevol geobserveerd. Hij is op grotere schaal ontworpen en de reductiebank heeft door de concentratie, die de verkleining met zich mee kan brengen, de werking versterkt. Hij is heel dun geslagen, met een beweeglijk fond, waarin men de beeldhouwer herkent die de belettering in mooie verscheidenheid met veel aandacht ontworpen heeft.
État
ÉtatTrès bon
Expédition
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 5,00 €
Vers la Belgique 13,00 €
Vers l'Allemagne 13,00 €
Au sein de l'Europe 15,00 €
Vers le monde entier 20,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début6-9-2022 à 19:12
Heure de fin18-9-2022 à 20:22
Mise à prix 60 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeNon, ce n'est pas possible
Le lot se trouve àGroningen,  Les Pays-Bas