Wouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957. - Vendu

AcheterWouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957.? Enchérissez de 35!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Dessins / Aquarelles

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterWouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957.? Enchérissez de 35!
AcheterWouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957.? Enchérissez de 35!AcheterWouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957.? Enchérissez de 35!AcheterWouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957.? Enchérissez de 35!AcheterWouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957.? Enchérissez de 35!AcheterWouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957.? Enchérissez de 35!AcheterWouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957.? Enchérissez de 35!AcheterWouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957.? Enchérissez de 35!AcheterWouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957.? Enchérissez de 35!AcheterWouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957.? Enchérissez de 35!AcheterWouter Piersma - Potloodtekening met een landweg. Werk uit 1957.? Enchérissez de 35!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Wouter Piersma (1929)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Année1957
TechniqueCrayon
SupportPapier
StyleClassique
SujetPaysage
EncadréEncadré
Dimensions42 x 30.5 cm (h x l)
incl. cadre61.5 x 45.5 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .


Wouter Piersma’s vroege werk ontstond in de directe omgeving van IJmuiden: stads- en vooral havengezichten, schepen, maar ook figuren en landschappen. In de jaren zestig wordt zijn werk lyrisch-abstract, met figuren die ontleend lijken aan de Cobra-beweging en de Art Brut. Eind jaren zestig neemt hij het pseudoniem Ipitsj aan, dat in de Asmat-taal op Nieuw-Guinea mens betekent. Tijdens een reis naar Zuid-Frankrijk in 1969 vindt hij een nieuwe uitdrukkingsvorm in bijna abstracte landschappen, waarin later mensen steeds meer een rol gaan spelen. Onder het pseudoniem Ipitsj vervaardigde Wout Piersma abstracte landschappen. In de catalogus bij een tentoonstelling in 1970 wordt dit soort werk als volgt omschreven: In de Ardèche ontdekte hij een zeer boeiend landschap. Stenig, met kleuren variërend van geel tot zwart. Zijn werk, hierdoor geïnspireerd, wordt lichter van kleur. Alhoewel het nog non-figuratief lijkt, is het dat nu niet meer. Waar de grens ligt is overigens moeilijk aan te geven. Zijn schilderijen worden duidelijk landschappelijk, al zijn er geen traditionele herkenningspunten in terug te vinden zoals huizen en bomen, maar waarin kei-achtige vormen, horizontalen, de kleur en de compositie landschapsachtig zijn. Musea: Frans Hals Museum en diverse gemeentelijke collecties.

État
ÉtatBon
Werk is wat verkleurd en een klein vlekje rechts boven. Het werk ziet er voor zijn leeftijd goed uit. Het vlekje kunt u zien op de laatste foto.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Alkmaar, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 5 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 10,00 €
Vers la Belgique 14,50 €
Vers l'Allemagne 16,50 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Wouter Piersma (1929) 

Néerlandais Néerlandais

Mis en vente par  duif
Membre depuis 2018
1926 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (0)
45.5 cm
61.5 cm
30.5 cm
42 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àAlkmaar,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début25-9-2021 à 22:44
Heure de fin12-11-2021 à 21:11
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères