• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Aat Verhoog - Litho

Aat Verhoog - Litho kopen? Bied vanaf 45!
Aat Verhoog - Litho kopen? Bied vanaf 45!Aat Verhoog - Litho kopen? Bied vanaf 45!Aat Verhoog - Litho kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (28)

Lid sinds 2014
868 verkochte items
Alle items van deze verkoper (376)
  • Aat Verhoog (1933)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen57 cm x 77 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage190/190
Litho van Aat Verhoog. Nummer: 190/190. Afmetingen blad: H57 x b77cm. Het werk is rechts onder, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op verzoek, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag. 


Adrianus (Aat) Verhoog (Rijswijk, 11 november 1933) is een Nederlandse schilder, graficus, beeldhouwer en architect, die behoort tot de Nieuwe Haagse school

Leven en werk
Verhoog schreef zich in 1952 in aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, waar hij in 1955 afstudeerde. Tot en met 1957 deed hij een vervolgopleiding aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Over zijn docenten is weinig bekend. Hij hield zich in zijn werk voornamelijk bezig met figuurvoorstellingen, sport- en spelscènes en architectuur (als genre). Verhoog was medeoprichter van de groep Atol. En later met onder anderen Frans de Boo, Roger Chailloux, John Grosman, Guillaume Lo A Njoe, Karl Pelgrom, Jan Sierhuis, Pierre van Soest en Leo de Vries lid van de Amsterdamse kunstenaarsgroep Groep Scorpio.

Verhoog won in 1957 de Jacob Marisprijs voor schilderkunst en in 1960 de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst.

Stijl
In het werk van Verhoog staat de mens centraal. Zijn werk is vaak een geschilderd verhaal. Zijn werk raakt regelmatig aan het magisch realisme. De klassieke mythologie is voor hem meer dan eens een inspiratiebron geweest. Zijn veelal in brons gegoten beelden zijn in dezelfde stijl als zijn schilderijen.ConditieGoed

In goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:30-07-2022 om 23:14
Eindtijd:04-08-2022 om 20:28
Openingsbod€ 45
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.