AB.Roorda , olieverf, Omwereld/Inwereld, linnen 200x200 cm

AB.Roorda , olieverf, Omwereld/Inwereld, linnen 200x200 cm kopen? Bied vanaf 350!
AB.Roorda , olieverf, Omwereld/Inwereld, linnen 200x200 cm kopen? Bied vanaf 350!AB.Roorda , olieverf, Omwereld/Inwereld, linnen 200x200 cm kopen? Bied vanaf 350!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • A.B. Roorda (1955)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999

A.B.Roorda is een Brabantse kunstenaar die dit werk “Omwereld, Inwereld” heeft geschilderd in 1989.

Zijn kunst uit die periode (tot mid ’90) is als volgt te typeren:

In het werk staat de relatie schilderkunst versus poëzie centraal. Aanleiding voor deze ontwikkeling waren reizen die Roorda maakte op het Afrikaanse- en Aziatische continent. Tijdens deze reizen bezocht hij locaties waar de overgang van geschilderd- of getekend beeld naar schrift nog altijd zichtbaar zijn. Die reizen waren reizen in de tijd waarin hij uiteindelijk terecht komt bij de rots schilder- en tekenkunst van 10.000 v. Chr. , die in helder daglicht nog altijd te vinden is in hartje Sahara (Tassili N'Adjer, Algerije/Libië). De gekozen thematiek wordt door hem op abstract expressionistische wijze vorm gegeven.(Vanaf 1996 is deze abstract lyrische benadering overgegaan naar een meer conceptueel lyrische benadering).

Roorda spreekt over die tijd als volgt: "Door in mijn werk bewust gebruik te maken van tegenstellingen realiseer ik een spanningsvolle poëtische realiteit op basis van fundamentele schilderkunstige principes. Zo verbind ik het concept aan de impulsieve handeling, de figuratie aan de abstractie, het bewust gekozen teken - als een herinnering aan een ver verleden - aan het druipen van de verf en de materie aan de leegte.   Het leidmotief, dat als een rode draad door mijn gehele oeuvre loopt, is de kwetsbaarheid van alle dingen. Hierbij ga ik uit van mijn sociaal maatschappelijke betrokkenheid en mijn levensbeschouwelijke visie. Beiden vormen de opmaat voor mijn werk.”

 

Het doek (zonder lijst) is 2x 2 mtr., olieverf, op linnen. Nog in zeer goede staat. Van 1e koper.   Het is een uniek exemplaar.   De kunstenaar stemt in met de voorgenomen verkoop door de 1e koper.

Vanwege het formaat wordt verwacht dat de koper zelf het schilderij ophaalt dan wel gebruik maakt van de koerier van de Kunstveiling (tegen vergoeding van de bijbehorende koerierskosten).

ARESK

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

A.B. Roorda (1955)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  ARESK2016
FA. 

Lid sinds 2016
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
Veiling is afgelopen
Veilinggegevens
Starttijd29-1-2017 om 13:28
Eindtijd12-2-2017 om 13:28
Openingsbod € 350
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatieeindhoven,  Nederland
Verzending

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.