Ada Breedveld - Ets, Pierrot

Ada Breedveld - Ets, Pierrot kopen? Bied vanaf 35!
Ada Breedveld - Ets, Pierrot kopen? Bied vanaf 35!Ada Breedveld - Ets, Pierrot kopen? Bied vanaf 35!Ada Breedveld - Ets, Pierrot kopen? Bied vanaf 35!Ada Breedveld - Ets, Pierrot kopen? Bied vanaf 35!Ada Breedveld - Ets, Pierrot kopen? Bied vanaf 35!Ada Breedveld - Ets, Pierrot kopen? Bied vanaf 35!Ada Breedveld - Ets, Pierrot kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Ada Breedveld (1944)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1978
TechniekEts
DragerPapier
StijlSurrealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen16 cm x 16 cm (h x b)
Lijst27 cm x 27 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage2/30


Ada Breedveld (1944) beschouwt het leven als haar leerschool. Ze wilde al van jongs af aan kunstenares worden en zat niet op een academie of cursus. Werkend vanuit haar atelier in Amsterdam, brengt ze haar kunst de wereld in. Een fantasie- en kleurrijke verzameling van schilderijen met vrolijke afbeeldingen.
In de jaren zeventig begon Ada Breedveld met exposeren. Het surrealisme boeide haar, een kunstrichting waarbij niet de zichtbare werkelijkheid, maar de fantasie vanuit ons diepste innerlijk het uitgangspunt voor kunst moet zijn. Gaandeweg vond ze haar eigen typerende stijl en thema: de imposante en aanwezige ‘Vrouw’. Die Vrouw, kleurrijk, dansend, met glas in de hand en vogeltjes om haar heen in de lucht, is de ultieme levensgenieter. Deze Vrouw vormt het centrale punt in veel van haar kunstwerken en het maakt Breedvelds kunst zeer herkenbaar. Haar kunstwerken laten iets onwerkelijks, een droom zien, vol gevoel en beleving.
Zelf zegt Ada Breedveld: ‘Schilderen doe ik al mijn hele leven. De kwast is het verlengstuk van mijn gevoelsleven. Daarmee kan ik mij uitdrukken op de meest optimale manier. Het materiaal geeft mij de uitdaging om zo een wereld te scheppen, die de illusie wekt van een werkelijkheid. Een werkelijkheid die niet echt bestaat, maar wel als zodanig wordt ervaren. Zoals in een droom, het onwerkelijke als werkelijk beleefd wordt.’

ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ada Breedveld (1944)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (12)

Geplaatst door  duif
FA. (51)

Lid sinds 2018
1584 verkochte items
Alle items van deze verkoper (144)
Pinterest
27 cm
27 cm
16 cm
16 cm
Sluit over 7d 20u 9m 53s
Openingsbod€ 35
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
VerzendingWereldwijd
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:03-02-2023 om 22:51
Eindtijd:16-02-2023 om 21:26
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.