Niet of onleesbaar gesigneerd - Amsterdams impressionisme ca. 1900 "2 dames aan tafel" onduid. gesigneerd - Verkocht

Amsterdams impressionisme ca. 1900 "2 dames aan tafel" onduid. gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Amsterdams impressionisme ca. 1900 "2 dames aan tafel" onduid. gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!
Amsterdams impressionisme ca. 1900 "2 dames aan tafel" onduid. gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Amsterdams impressionisme ca. 1900 "2 dames aan tafel" onduid. gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Amsterdams impressionisme ca. 1900 "2 dames aan tafel" onduid. gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Amsterdams impressionisme ca. 1900 "2 dames aan tafel" onduid. gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Amsterdams impressionisme ca. 1900 "2 dames aan tafel" onduid. gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Amsterdams impressionisme ca. 1900 "2 dames aan tafel" onduid. gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Amsterdams impressionisme ca. 1900 "2 dames aan tafel" onduid. gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Omschrijving
 • Niet of onleesbaar gesigneerd
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Schilder:
Titel/Voorstelling: "2 dames aan tafel"
Datering: omstreeks 1900
Medium /Techniek : olieverf op doek
Maten : 64 x 52 cm en 78 x 66 cm ingelijst
Gesigneerd: rechtsonder
Conditie : goed / iets gecraqueleerd

 

Het Amsterdams Impressionisme is een laat-negentiende-eeuwse kunststroming.

In het Haagse atelier van Willem Maris werkte, in 1880, de toen twintigjarige George Breitner en het jaar daarop hielp hij Hendrik Willem Mesdag te Scheveningen, bij het schilderen van het daar bekende Panorama Mesdag. Na een korte opleiding bij Fernand Cormon in Parijs werd hij leerling van August Allebé in Amsterdam. Het Franse en het Haagse Impressionisme waren dus zijn basis geworden. Hij zou bekend blijven als de schilder van het Impressionisme noir en, ingevolge van zijn interesse voor de naturalistische literatuur, als de Zola van Amsterdam.

Andere Amsterdamse Impressionisten waren Floris Hendrik Verster, Isaac Israëls, Willem Bastiaan Tholen, Kees Heynsius, Willem de Zwart, Willem Witsen en Jan Toorop, die vriendschap sloot met de Belgische schilder James Ensor en medestichter werd van de Brusselse Les Vingt. Verder kunnen in dit verband ook nog de Amsterdamse Joffers genoemd worden.

Deze Amsterdamse schilders onderscheidden zich van de Haagse en Larense Scholen vooral door hun onderwerpkeuze, die uiteraard op het grootstedelijke leven was gericht.

 

In de regio groot Amsterdam kunnen wij uit inboedels en collecties vaak een interessant aanbod van kunst selecteren. Wij hebben ons gespecialiseerd in Hollandse figuratieve schilders uit de laat 19e en vroege 20e eeuw.

De bovenvermelde informatie mbt de door ons aangeboden kunstwerken (leeftijd, conditie en evt. signatuur) wordt volledig gegarandeerd. Onze kunsthandel is gevestigd aan het Westmallepad 12 1066pp te Amsterdam. Wij zijn  iedere vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en/of op afspraak geopend. ingeschreven bij de KvK Amsterdam onder nr.34227310. Een nota van aankoop wordt op verzoek bijgeleverd.

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie Nederland
Verzending
Veilinggegevens
Starttijd10-10-2015 om 13:55
Eindtijd24-10-2015 om 21:55
Biedingen (24)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.