• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (30)

Andy Warhol - General Custer uit de serie Cowboys & Indians - Ingelijst (Groot)

Andy Warhol - General Custer uit de serie Cowboys & Indians - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 1!
Andy Warhol - General Custer uit de serie Cowboys & Indians - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 1!Andy Warhol - General Custer uit de serie Cowboys & Indians - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 1!Andy Warhol - General Custer uit de serie Cowboys & Indians - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  Veilingmeester
FA. (318)

Lid sinds 2010
43995 verkochte items
Alle items van deze verkoper (449)
  • Andy Warhol (1928-1987)
TypeBijzondere Uitgaves
Jaartal1986
TechniekVaria
Afmetingen97.5 cm x 97.5 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd

Afmetingen blad: 91,4 x 91,4 cm.

Zeefdruk van General Custer uit de serie Cowboys & Indians door Andy Warhol. Gemaakt naar een portretfoto van de echte George Armstrong Custer. Custer was commandant tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, de Amerikaanse Indianenoorlogen en stond bekend om zijn rol in de Battle of Bull Run.

In 1986 creëerde Andy Warhol de portefeuille Cowboys and Indians. In dit portfolio toont Warhol de populaire versie van de Amerikaanse westerse geschiedenis. Door iconen als General Custer, Annie Oakley en Geronimo in één portfolio te plaatsen, zijn deze tien zeefdrukken van Andy Warhol bedoeld om de controverses rond Amerika's perceptie van cowboys en indianen bloot te leggen.

Uitgegeven door Gaultney-Klineman Art INC. New York

Het werk is niet gesigneerd of genummerd, maar is aan de achterzijde voorzien van de stempel van Gaultney-Klineman. Deze "printer proofs" waren een referentie voor de eigenlijke druk, en werden gebruikt voor exposities en ter promotie van de serie. Deze zeefdruk is uitgegeven bovenop de editie van 250 stuks. 

Literatuur : (FS II.379)

Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties zelf, gelden de volgende voorwaarden:

Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden.

Oplage: Het oplagenummer op de foto kan afwijken van het hierboven genoemde correcte oplagenummer. Als wij meerdere exemplaren hebben in gelijke conditie, maken wij niet voor elk blad een nieuwe foto.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling en de afhandeling.

Bezichtigen: De aankoop valt onder de aankoopgarantie van Kunstveiling. Wilt u toch een werk bezichtigen voordat u een bod uitbrengt, dan is dat mogelijk op afspraak op de vestiging van Kunstveiling in Amstelveen (Dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 - 17.15 uur). Neemt u hiervoor contact met ons op.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Volgrecht: Voor werken met een totale prijs (inclusief veilingkosten maar exclusief BTW) boven de 3000,- euro, is het wettelijk Volgrecht van maximaal 4% van toepassing. Het volgrecht dient betaald te worden door de koper. Kunstveiling zal zorg dragen voor de financiële afwikkeling van de Volgrecht-vergoeding volgens de vastgelegde bepalingen.

Voor internationale kopers: Dit item wordt aangeboden door Kunstveiling.nl. Indien u het item wint, ontvangt u een Nederlandse aankoopfactuur van Kunstveiling.nl.

Dit item valt onder de margeregeling
ConditieZeer Goed

Zeer licht veegje rechtsboven langs de rand. Rechtsboven ook een minieme beschadiging in het blad. 

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

Andy Warhol (1928-1987)

Alle items van deze kunstenaar(4)
Geplaatst door  Veilingmeester
FA. (318)

Lid sinds 2010
43995 verkochte items
Alle items van deze verkoper (449)
Pinterest
97.5 cm
97.5 cm
Sluit over 10d 23u 57m 48s
Huidig bod€ 130
Veilingkosten: 15%
Volgend minimum bod: € 140
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmstelveen, Nederland
VerzendingAlleen per koerier
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:21-06-2022 om 13:10
Eindtijd:09-07-2022 om 20:04
Biedingen (7)
Morris14
vandaag / 00:10
€ 130
oostmalle
vandaag / 00:10
€ 120
Morris14
gisteren / 15:37
€ 110
oostmalle
gisteren / 15:37
€ 100
oostmalle
gisteren / 14:34
€ 5
Bpeeters
gisteren / 13:47
€ 3
nelleke1958
gisteren / 13:04
€ 1
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.