• Populair
 • 1e keer aangeboden
 • Aftersale
 • Laatste 24u geplaatst
 • Loopt vandaag af
 • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Anna Mes - Handgkleurde Lithografie - de ontmoeting - oplage 200 - gesigneerd en ingelijst

Anna Mes - Handgkleurde Lithografie - de ontmoeting - oplage 200 - gesigneerd en ingelijst kopen? Bied vanaf 22!
Anna Mes - Handgkleurde Lithografie - de ontmoeting - oplage 200 - gesigneerd en ingelijst kopen? Bied vanaf 22!Anna Mes - Handgkleurde Lithografie - de ontmoeting - oplage 200 - gesigneerd en ingelijst kopen? Bied vanaf 22!Anna Mes - Handgkleurde Lithografie - de ontmoeting - oplage 200 - gesigneerd en ingelijst kopen? Bied vanaf 22!Anna Mes - Handgkleurde Lithografie - de ontmoeting - oplage 200 - gesigneerd en ingelijst kopen? Bied vanaf 22!Anna Mes - Handgkleurde Lithografie - de ontmoeting - oplage 200 - gesigneerd en ingelijst kopen? Bied vanaf 22!Anna Mes - Handgkleurde Lithografie - de ontmoeting - oplage 200 - gesigneerd en ingelijst kopen? Bied vanaf 22!Anna Mes - Handgkleurde Lithografie - de ontmoeting - oplage 200 - gesigneerd en ingelijst kopen? Bied vanaf 22!Anna Mes - Handgkleurde Lithografie - de ontmoeting - oplage 200 - gesigneerd en ingelijst kopen? Bied vanaf 22!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Anna Mes (1935)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1991
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen40 cm x 60 cm (h x b)
Lijst50 cm x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
 • anna Mes (Koog aan de Zaan, 1935)

  Afgezien van haar drive naar integer kunstenaarschap, is Anna Mes net als haar grote voorgangers uit de Nederlandse abstracte kunst Ouborg en Nanninga, vooral in staat tot het scheppen van volstrekt overtuigende abstracte schilderijen. Zij maakt grote werken met kleurvlakken die als in een lappendeken met elkaar verbonden zijn. In de kleurvlakken treft men een levendige beeldtaal aan van surreële tekens, inkervingen en restanten van landschappen en gebouwen.

  Haar «ontdekker» Leo Duppen, vóór zijn aanstelling als directeur van het Cobra Museum, voerde eind jaren tachtig, begin jaren negentig als galeriehouder haar vertegenwoordiging en roemt haar in een van zijn artikelen vanwege haar methode, de «écriture automatique» en haar volledige «overgave aan het intuïtieve». Als actief lid van het Bergense Kunstenaarscentrum is zij te rekenen tot de hedendaagse Bergense School. Veel van haar werk is daarom ook te vinden in verzamelingen in die regio.

  De wandelingen langs het prachtige Kamperduinse strand bij Alkmaar vormen vaak de inspiratiebron. Tijdens deze wandelingen langs de kustlijn bestudeert zij het licht en de kleurenpracht. In haar composities keert dat noordelijke licht steeds weer terug, met een helder, overbelicht kleurenschema dat bijna Scandinavisch aandoet. Niet verwonderlijk, want zij verbleef geruime tijd in Zweden.

  Van oorsprong textiel vormgeefster, beheerst zij vele disciplines, zoals ook de gouache. Deze werken op papier op beduidend kleiner formaat zijn als kleine compacte gedichten, die een andere uitwerking op het gemoed hebben. Ze zijn subtiel, introvert en intiem, waar haar doeken expressief en erg «present» zijn.

  Het ontstaan van de schilderijen en werk op papier geschiedt in kleine stapjes. Veel van haar werk ontsnapt niet aan haar zelfkritiek en komt niet in de openbaarheid. De Schoorlse Stichting Mes - Van Leeuwen (mede genoemd naar de beeldhouwer, wijlen haar levenspartner Hendrick van Leeuwen) behartigt haar belangen in samenwerking met Paol & Co. Fine Art, zodat Mes de handen vrij heeft voor haar onverminderde werkdrift.a
ConditieGoed

mooie kleuren - prima ingelijst

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Anna Mes (1935)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (2)
Geplaatst door  artpointamsterdam
FA. (114)

Lid sinds 2013
3060 verkochte items
Alle items van deze verkoper (49)
Pinterest
70 cm
50 cm
60 cm
40 cm
Sluit over 3d 16u 49m 30s
Openingsbod€ 22
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam, Nederland
VerzendingWereldwijd
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:27-09-2022 om 21:31
Eindtijd:06-10-2022 om 21:42
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.