anton Martineau 1926- aquarel - figuratief expressionisme - Verkocht

anton Martineau 1926- aquarel - figuratief expressionisme kopen? Bied vanaf 25!
anton Martineau 1926- aquarel - figuratief expressionisme kopen? Bied vanaf 25!anton Martineau 1926- aquarel - figuratief expressionisme kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Anton Martineau (1926-2017)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Kunstenaar : Anton Martineau (1926-)
Titel/Voorstelling : fantasie
Datering : 1967
Medium /Techniek : Aquarel
Maten : 65 x 50 cm (papier) en 85 x 65 (ingelijst)
Gesigneerd :  rechtsboven
Conditie : goed

 

Over de kunstenaar :

Al op vroege leeftijd leerde hij het huis-en decoratieschilderen en het stileren van allerlei planten, diervormen en voorwerpen voor versiering en reclamedoeleinden. Gesteund door een aantal collega-schilders, onder wie ook Jan Sierhuis volgde hij zijn gevoel, de weg die hem voor ogen stond. In het oeuvre van Anton Martineau schuilen ‘verhalende’ elementen. Kranten, brieven, schoenen, alledaagse voorwerpen vormen, net als de liefde, erotiek en angst, zijn thematiek. Vanuit kleine inkttekeningen begint hij aan zijn weg en vervolgt hij zijn eindeloze zoektocht waaraan geen einde lijkt te komen omdat, zoals hij zelf beweert, het werk nooit af is.

Anton Martineau heeft in de loop der jaren een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Schilderijen, tekeningen en vele honderden gedichten, ze zijn het resultaat van een gepassioneerd leven. Zijn schilderijen vormen het zwaartepunt. Explosief en met veel contrasterend zwart geschilderd tonen ze de relatie tussen man en vrouw en in bredere zin de relatie van een man met zijn omgeving. Of hij een model op een divan plaats laat nemen, portretten schildert of stillevens, steeds getuigen zijn werken van een grote emotionele geladenheid. De mens wordt weergegeven als een persoonlijkheid met vele gezichten; angst, vreugde en verbazing, een scala aan emoties op één en hetzelfde doek.

Ook als schilder en als tekenaar is hij gedreven. Vaak gaan vlotte schetsen vooraf aan zijn werk in verf. Niets gooit hij tijdens het wordingsproces weg.
Gelukkig, want ook zijn tekeningen fascineren en verwonderen. Als geen ander beheerst hij immers houtskool, potlood, krijt en abstractie.

 

Authenticiteit gegarandeerd - Niet goed? Geld terug! - Afhalen mogelijk op afspraak.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 25,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:29-09-2013 om 15:06
Eindtijd:13-10-2013 om 15:11
Biedingen (1)
Strechgel
13 okt. / 15:02
€ 25
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.