Anton Martineau - Zeefdruk: De schilder en zijn model - 1998

Anton Martineau - Zeefdruk: De schilder en zijn model - 1998 kopen? Bied vanaf 60!
Anton Martineau - Zeefdruk: De schilder en zijn model - 1998 kopen? Bied vanaf 60!Anton Martineau - Zeefdruk: De schilder en zijn model - 1998 kopen? Bied vanaf 60!Anton Martineau - Zeefdruk: De schilder en zijn model - 1998 kopen? Bied vanaf 60!Anton Martineau - Zeefdruk: De schilder en zijn model - 1998 kopen? Bied vanaf 60!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Anton Martineau (1926-2017)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1998
TechniekZeefdruk
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen45 cm x 56 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageE.A
Kleurrijke zeefdruk van Anton Martineau. Titel: De schilder en zijn model. Oplage: E.A. Jaar: 1998. Afmetingen blad: H45 x b56 cm.  Afmetingen voorstelling: H39 x b51cm.
Het werk is rechts onderaan, gesigneerd  door de kunstenaar. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Antoon Peter Johan Martineau (Amsterdam, 19 november 1926 – aldaar, 11 maart 2017) was een Nederlands beeldend kunstenaar en dichter. Hij werkte als kunstschilder, tekenaar, graficus en beeldhouwer in de stijl van het figuratieve expressionisme. ). Martineau woonde en werkte in Parijs, Den Haag en Amsterdam. Zijn thema is de mens en zijn leefomgeving. Zijn werk is levendig en voortdurend in beweging. Hokjes denken is hem vreemd. Hij schildert ‘het leven tot ver buiten de lijst’.
Met een schilderij neemt Martineau een greep uit het leven. De beleving van het moment wordt zo rijk en royaal mogelijk op het doek gezet. Zijn werk vertoont verwantschap met het surrealisme en het absurdisme, vanuit een intuïtieve benadering. Zijn vervormingen ontstaan spontaan in het werkproces. Net als Lucebert, met wie hij grote verwantschap vertoonde, maakte hij naast schilderijen en tekeningen ook gedichten.
Martineau heeft veel naakten geschilderd (‘kwetsbaar naakt’). Er zit veel erotiek in zijn tekeningen en schilderijen – stille getuigen van zijn grote levenslust. Zijn gedrevenheid strekte zich uit tot alle onderwerpen die binnen zijn vizier kwamen: stillevens, portretten, huiselijke taferelen, interieurs.
Na zijn overlijden in 2017 wordt zijn werk beheerd door de stichting Anton Martineau, De stichting stelt zich ten doel de belangstelling voor zijn werk te vergroten door dit aan het publiek te (blijven) tonen. Hiermee wordt zijn werk ‘levend’ gehouden.


ConditieGoed

In goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Anton Martineau (1926-2017)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (31)
Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (32)

Lid sinds 2014
954 verkochte items
Alle items van deze verkoper (263)
Pinterest
56 cm
45 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:07-11-2022 om 22:37
Eindtijd:13-11-2022 om 19:24
Openingsbod € 60
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.