Piet Kramer - Aquarel. Zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje. - Verkocht

Piet Kramer - Aquarel. Zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje. kopen? Bied vanaf 50!
Piet Kramer - Aquarel. Zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje. kopen? Bied vanaf 50!Piet Kramer - Aquarel. Zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje. kopen? Bied vanaf 50!Piet Kramer - Aquarel. Zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje. kopen? Bied vanaf 50!Piet Kramer - Aquarel. Zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje. kopen? Bied vanaf 50!Piet Kramer - Aquarel. Zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje. kopen? Bied vanaf 50!Piet Kramer - Aquarel. Zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje. kopen? Bied vanaf 50!Piet Kramer - Aquarel. Zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje. kopen? Bied vanaf 50!Piet Kramer - Aquarel. Zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje. kopen? Bied vanaf 50!Piet Kramer - Aquarel. Zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje. kopen? Bied vanaf 50!Piet Kramer - Aquarel. Zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje. kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Piet Kramer (1879-1940)
TypeTekening / Aquarel
Periode1900 t/m 1944
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen48 cm x 38 cm (h x b)
Passe-partout67 cm x 56 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


Mooie aquarel van de Delftse Schilder Pieter Cornelis Kramer 1879 - 1940, gesigneerd .
Aquarel op papier
De afmeting van het werk is H. 48 X B. 38 cm, afmeting van passe partout is H. 67 X B. 56 cm, met lijst 85 x 68 cm.
Dit werk is zicht op Delft, Oosterstraat met op de achtergrond 2 torentje van de Maria van Jesse kerk en de Nieuwe kerk

Zijn werk bevindt zich onder meer in de vaste collectie van Museum het Prinsenhof in Delft en Museum Rotterdam.
PIET KRAMER
Groots en meeslepend wil hij leven. Tekenaar en schilder Piet Kramer werkt een tijdje in Parijs, lijdt er honger en keert terug naar zijn geboorteplaats. Eenmaal weer in Delft vestigt hij zich als kunstschilder. Dat doet hij succesvol, hoewel hij nog regelmatig mijmert over zijn jaren in de Franse hoofdstad.
Pieter Cornelis Kramer (1879-1940) is een zoon van Trijntje van der Gaag en timmerman en metselaar Cornelis Kramer. Hij werkt aanvankelijk bij zijn vader in de zaak, maar is daar eigenlijk te ongedurig voor. Na zijn dienstplicht zit hij zonder werk en komt bij B.A. Bongers terecht, leraar handtekenen aan de hbs. Van hem leert hij de beginselen van het tekenen, aan de Polytechnische School bij Karel Sluyterman verfijnt hij zijn techniek.
In 1900 vertrekt Kramer naar Parijs. Daar werkt hij drie jaar lang als decoratieschilder in talloze ateliers. Die leertijd maakt grote indruk. Jaren later haalt hij in de Delftse Courant herinneringen op aan zijn Franse avontuur: ‘Sjonge, dat was je reine vie de Bohème daar. Hard werken, zoo lang je zin hadt, dan schooieren en honger lijden. Maar leven, leven! O, een tijd was dat.’
Terug uit Parijs werkt Kramer als toneelschilder in de schouwburgen van onder meer Rotterdam, Amsterdam en Brussel. Met kunstenaars Cornelis Jan Mension en Louis Bron huurt hij in 1907 een huisje op het Begijnhof in Delft. Vanuit dat atelier gaat Kramer de hele stad door. Hij maakt tientallen schetsen en studies van opvallende straathoeken. Delft is een perfecte plek voor kunstenaars in die jaren, mede door de Technische Hogeschool die begaafde studenten en docenten uit het hele land aantrekt. Kramer kan prima leven van zijn werk als kunstenaar. Hij exposeert regelmatig met de Delftse Kunstkring, is lid van de Pulchri Studio in Den Haag en kan zich op den duur zelfs een huis aan de chique Nieuwe Plantage veroorloven. De Parijse bohemien is een gearriveerde Delftse kunstenaar geworden.
ConditieGoed

De aquarel is in prima staat,

Passe-partout heeft een paar kleine beschadigingetjes.
Valt mee voor de leeftijd werk komt vermoedelijk uit 1907

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Piet Kramer (1879-1940)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  duif
FA. (50)

Lid sinds 2018
1571 verkochte items
Alle items van deze verkoper (144)
Pinterest
56 cm
67 cm
38 cm
48 cm
Dit item is verkocht voor 57,50 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:18-09-2022 om 22:17
Eindtijd:29-09-2022 om 22:22
Biedingen (1)
RensonR
28 sep. / 20:33
€ 50
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.