Frederika Broeksmit - Aquatint: Waterburcht

Frederika Broeksmit - Aquatint: Waterburcht kopen? Bied vanaf 49!
Frederika Broeksmit - Aquatint: Waterburcht kopen? Bied vanaf 49!Frederika Broeksmit - Aquatint: Waterburcht kopen? Bied vanaf 49!Frederika Broeksmit - Aquatint: Waterburcht kopen? Bied vanaf 49!Frederika Broeksmit - Aquatint: Waterburcht kopen? Bied vanaf 49!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Frederika Broeksmit (1875-1945)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekEts/Aquatint
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen50.5 cm x 65.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage2e proefdruk
Aquatint van Frederika Broeksmit. Titel: Waterburcht. Oplage: 2e proefdruk. Afmetingen blad: H50.5 x b65.5cm. Afmetingen voorstelling: H30 x b40cm. Afkomstig uit de nalatenschap van de kunstenares. Het werk is rechtsonder gesigneerd door de kunstenares. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Frederika Henriette Broeksmit (Charlois, 14 augustus 1875 – Bussum, 25 januari 1945) was een Nederlands schilder, tekenaar, etser en lithograaf. Als Megaleep publiceerde ze in 1925 een poëziebundel.
Leven en werk
Frederika Broeksmit was een dochter van dr. Jacob Broeksmit, genees-, heel- en verloskundige in Charlois, en Wilhelmina Maria van Peski. Ze studeerde aan de Rotterdamse Academie als leerling van Alexander van Maasdijk en H.J. Melis en aan de Rijksakademie van beeldende kunsten (1899-1902) in Amsterdam, als leerling van August Allebé, Carel Dake en Nicolaas van der Waay. Ze volgde in het laatste jaar aan de academie ook les aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers (1901-1902) om haar onderwijsakte te halen. Dat was geen ongebruikelijke stap voor academiestudenten.[4] Broeksmit woonde in Rotterdam, Amsterdam, Katwijk (1905-1943) en Bussum (1943-overlijden). Ze gaf in 1922 etslessen aan Johan Windhorst, met wie ze tot ca. 1935 in Katwijk samenwoonde.[5] Ze bleef ongehuwd.
Broeksmit schilderde onder meer genrevoorstellingen, dorps- en stadsgezichten, landschappen en stillevens. Ze was lid van Arti et Amicitiae, De Onafhankelijken en Vereeniging tot Bevordering der Grafische Kunsten 'De Grafische'. Ze exposeerde met genoemde verenigingen, verder onder andere solo bij kunstzaal Prakke (1913) en kunstzaal Kleykamp (1940) en in duo-exposities met Hobbe Smith bij kunsthandel Olderzeel in Rotterdam (1910) en met Johan Windhorst in de Museum De Lakenhal (1934).
Broeksmit was pacifist en actief in de vredesbeweging. Ze was oprichter en secretaris van het genootschap Si vis pacem, para pacem en als zodanig afgevaardigde naar het Internationaal Congres van Vrouwen in 1915. Ze was bovendien lid van de in 1914 opgerichte Nederlandsche Anti-Oorlog Raad.
Frederika Broeksmit overleed op 69-jarige leeftijd.
ConditieGoed

De voorstelling is in goede staat. Er zitten plakresten langs de randen. Goed ingelijst, valt dit onder de passe-partout.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:07-11-2022 om 22:49
Eindtijd:13-11-2022 om 19:50
Openingsbod € 49
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.