• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch

Artwork Kenny Scharf disposable material becomes art

Artwork Kenny Scharf disposable material becomes art kopen? Bied vanaf 3000!
Artwork Kenny Scharf disposable material becomes art kopen? Bied vanaf 3000!Artwork Kenny Scharf disposable material becomes art kopen? Bied vanaf 3000!
Artwork Kenny Scharf disposable material becomes art kopen? Bied vanaf 3000!Artwork Kenny Scharf disposable material becomes art kopen? Bied vanaf 3000!
Vergelijkbaar item plaatsen

Verkoper

Geplaatst door  designerrepublic
FA. 

Lid sinds 2015
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
  • Kenny Scharf (1958)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999

Kenny Scharf, internationaal bejubelde kunstenaar is een grote natuurliefhebber.

Hij heeft een reeks kunst gemaakt met materiaal die hij vind of wordt weggegooid.. Hiervan maakt hij van deze wegwerpproducten terug tijdloze kunst

 

Gesigneerd en gedateerd op de achterzijde

 

Scharf studeerde in 1980 af aan de School of Visual Arts in New York in 1980. Lange tijd woonde hij in Brooklyn. Heden woont hij weer in Californië. Hij is een leeftijdsgenoot van Keith Haring. Zij werkten samen in hun appartement aan Times Square en hij figureert in de documentaire The Universe of Keith Haring uit 2008.

In de jaren 80 speelde hij een rol van betekenis in de kunstwereld van East Village, waar hij verkeerde in de vriendenkring van Andy Warhol en deelnam aan tentoonstellingen in de Fun gallery in 1981 en bij Tony Shafrazi in 1984. In 1985 nam hij deel aan de Whitney Biënniale in New York. Hij maakt toegankelijk, non-elitair werk met een grote fun-factor. Een van zijn favoriete kunstenaars is Jackson Pollock.

De vormentaal voor zijn werk is ontleend aan de strips uit zijn jeugd en de populaire tekenfilms die hij zag, zoals The Flintstones en The Jetsons. Hij werkt zijn ontwerpen uit als collages, grafiek (etsen, lithografie, zeefdruk), schilderijen, muurschilderingen en beelden.

Ook maakt hij installaties in kleine ruimtes (closets) met fluorescerende verf en blacklight. Daarnaast maakt hij assemblages van rommel die hij vindt op het strand bij zijn atelier in Brazilië. Hij beschildert gebruiksvoorwerpen met kleurrijke patronen en ontwerpt decoratieve serieproducten zoals kleden, horloges, surfboards, T-shirts en truien.

In een vraaggesprek uit 2011 met de kunstcriticus Judd Tully vertelt Scharf over de achtergronden en ontstaanswijze van zijn schilderijen. Deze worden opgebouwd in drie lagen: een ondergrond in acrylverf, een bewerking met spuitbussen en de uitwerking van de details in olieverf. Aan een groot doek werkt hij ongeveer drie weken. Hij maakt geen voorontwerpen maar improviseert en laat zich leiden door zijn bewondering voor de natuur; al zijn werk reflecteert ook actuele thematiek zoals milieurampen en atoomgevaar. De gelaatsexpressie van zijn figuren gebruikt hij als middel bij uitstek om een scala van emoties uit te drukken.

 

Kenny Scharf heeft permanente collecties in :

 

Brant Foundation, Greenwich, CT
Guggenheim Museum, New York, NY
Stedelijk Museum, Amsterdam, The Netherlands
Whitney Museum of American Art, New York
Eli Broad Foundation, Los Angeles, California
Groninger Museum, Groningen, The Netherlands
Ludwig Museum, Cologne, Germany
Museo de Arte Contemporaneo de Monterrey, Monterrey, Mexico
Patrick Lannan Foundation, Los Angeles, CA
Sogetsu Museum, Tokyo, Japan
Museu de Arte Moderna, Rio de Janeiro, Brazil
The Bass Museum of Art, Miami Beach, FL
The Dannheiser Foundation, New York, NY
New England Museum for Contemporary Art, Brooklyn, CT
The Jewish Museum, New York, NY
Paterson Museum, Paterson, NJ
Miami Art Museum, Miami, FL

 

Kan aangetekend verzonden worden over gans de wereld, kosten voor de koper

Verzending

Garantie

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen

VEILINGGEGEVENS

Starttijd:28-04-2015 om 10:41
Eindtijd:03-05-2015 om 10:41
Openingsbod€ 3000
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieNederland
Verzending

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.