Bernard Canter - La directeur Théâtre Guignol – Olieverf en pastel op karton - gesigneerd - 1934 - Verkocht

Bernard Canter - La directeur Théâtre Guignol – Olieverf en pastel op karton - gesigneerd - 1934 kopen? Bied vanaf 25!
Bernard Canter - La directeur Théâtre Guignol – Olieverf en pastel op karton - gesigneerd - 1934 kopen? Bied vanaf 25!Bernard Canter - La directeur Théâtre Guignol – Olieverf en pastel op karton - gesigneerd - 1934 kopen? Bied vanaf 25!Bernard Canter - La directeur Théâtre Guignol – Olieverf en pastel op karton - gesigneerd - 1934 kopen? Bied vanaf 25!Bernard Canter - La directeur Théâtre Guignol – Olieverf en pastel op karton - gesigneerd - 1934 kopen? Bied vanaf 25!Bernard Canter - La directeur Théâtre Guignol – Olieverf en pastel op karton - gesigneerd - 1934 kopen? Bied vanaf 25!Bernard Canter - La directeur Théâtre Guignol – Olieverf en pastel op karton - gesigneerd - 1934 kopen? Bied vanaf 25!Bernard Canter - La directeur Théâtre Guignol – Olieverf en pastel op karton - gesigneerd - 1934 kopen? Bied vanaf 25!Bernard Canter - La directeur Théâtre Guignol – Olieverf en pastel op karton - gesigneerd - 1934 kopen? Bied vanaf 25!Bernard Canter - La directeur Théâtre Guignol – Olieverf en pastel op karton - gesigneerd - 1934 kopen? Bied vanaf 25!Bernard Canter - La directeur Théâtre Guignol – Olieverf en pastel op karton - gesigneerd - 1934 kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Bernard Canter (1870-1956)
TypeSchilderij
Jaartal1934
TechniekGemengde Techniek
DragerKarton
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen68 cm x 47.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
 • Een werk uit 1934 van de Nederlandse schrijver en kunstenaar Bernard Canter (1871-1956), getiteld “La directeur Théâtre Guignol” (‘De baas van de poppenkast’; Jan Klaassen). Een combinatie van olieverf en pastelkrijt op karton.

  -Het werk is gesigneerd en gedateerd linksonder en heeft de notatie “Schev.”, de aanduiding van de kunstenaar dat hij dit werk in Scheveningen (zijn woonplaats) gemaakt heeft. Getiteld rechtsonder.

  -Niet ingelijst en ook nooit ingelijst geweest.

  -Afmetingen: Blad, 68 x 47,5 cm.

  -Herkomst: Uit een map met een collectie werken uit de jaren ’30 en ’40 van Bernard Canter, met als thema de poppenkast en het theater. De map is afkomstig uit een nalatenschap.

  -Conditie: In goede staat met ouderdomssporen: Het werk heeft een paar lichte vlekjes.

  Zie ook de foto’s.

   

  (Gelijktijdig met dit werk bieden wij nog meer werk van Bernard Canter ter veiling aan. Klik hiervoor op “Alle items van deze aanbieder”).

   

  Informatie over de kunstenaar:

  Bernard (Barend Alexander) Canter, geboren 08-12-1871 in Utrecht en overladen 25 -05-1956 in Scheveningen, schilder, aquarellist, pastellist, tekenaar, ontwerper, auteur, journalist, toneelschrijver, dichter en kunstcriticus.

  Hij was de zoon van Abraham Barend Canter (eigenaar van een kledingzaak) en Johanna Reens.

  Al op zeventienjarige leeftijd publiceerde Bernard Canter literaire kritieken in De Amsterdammer. Daarna werd hij correspondent voor De Telegraaf in Parijs en Berlijn en werkte hij als redacteur buitenland en toneelrecensent. In Berlijn woonde hij enige tijd samen met Herman Heijermans, met wie hij later zou breken. Bernard Canter komt in contact met de Tachtigers en debuteert onder het pseudoniem G.K. van den Bosch in 1891 met gedichten in “De Nieuwe Gids”. Hij vertrekt bij De Telegraaf en wordt redacteur van het weekblad Holland Express en de Haagsche Post.
  Canter zette een nieuw genre neer: de sociale reportage. In zijn “Een droomer ter haringvast”, beschreef hij misstanden bij de haringvloot. Volgens Canter zou Heijermans hieruit stukken hebben overgenomen in “Op hoop van zegen” en hij  beschuldigde Heijermans van plagiaat. Voor een reportage over bedelaars vertoefde Canter twee weken in de bedelaarsgemeenschap. Canter schreef toneelstukken en 9 boeken: o.a. de roman “Germania” en de sociale studie “Nieuw Utopia”.

  Vanaf 1903 was Bernard Canter ook actief als kunstschilder en kreeg les van de schilder en beeldhouwer Laurens Kuik (1889-1963). Hij noemde zijn stijl “Rhytmisch Pointilisme”. Ook ontwierp hij kinderspeelgoed en huishoudelijke artikelen.

  Bernard Canter was medeoprichter en lid van de kunstenaarsvereniging De Branding.

  Literatuur: Scheen, 1969-1970 en 1981 , p. 88; Winkler Prins Lexicon van de Nederlandse Letterkunde.

  (bron: o.a. www.joodsebibliotheek.nl, RKD)

   

  Afhandeling:

  -Het werk kan afgehaald worden (in Amsterdam).

  -Het werk kan aangetekend verzonden worden via PostNL.

  Verzendkosten:

  Binnen Nederland: 8,00 euro.

  Naar België, Duitsland, Frankrijk: 15 euro.

   

  Vragen? Stuur even een mailtje.

  Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen.


ConditieGoed

In goede staat met ouderdomssporen: Het werk heeft een paar lichte vlekjes.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Bernard Canter (1870-1956)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  kunst_ikhebje
FA. (85)

Lid sinds 2013
3026 verkochte items
Alle items van deze verkoper (38)
47.5 cm
68 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd15-11-2018 om 14:18
Eindtijd24-11-2018 om 16:10
Biedingen (9)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.