Bert De Keyser - Bert de Keyser - ets: naar naakten van Rembrandt - Verkocht

Bert de Keyser - ets: naar naakten van Rembrandt  kopen? Bied vanaf 35!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Bert de Keyser - ets: naar naakten van Rembrandt  kopen? Bied vanaf 35!
Bert de Keyser - ets: naar naakten van Rembrandt  kopen? Bied vanaf 35!Bert de Keyser - ets: naar naakten van Rembrandt  kopen? Bied vanaf 35!Bert de Keyser - ets: naar naakten van Rembrandt  kopen? Bied vanaf 35!Bert de Keyser - ets: naar naakten van Rembrandt  kopen? Bied vanaf 35!Bert de Keyser - ets: naar naakten van Rembrandt  kopen? Bied vanaf 35!Bert de Keyser - ets: naar naakten van Rembrandt  kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Bert De Keyser (1937)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Bert de Keyser, droge naald ets, gesigneerd. Naar naakten van Rembrandt. Nummer: 9/25. Afmetingen ets: 13 x 20,5 cm. Afmetingen incl. achterblad (dik karton): 30 x 40 cm. De authenciteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan , op aanvraag, worden meegestuurd. De getoonde tentoonstellingsaffiche hoort ook bij deze kavel.

 

In de jaren 1660 maakte Rembrandt tientallen geëtste studies van het vrouwelijk naakt. Hij werkte ze uit tot sfeervolle voorstellingen, met een voor- en achtergrond. Het onverhulde realisme waarmee hij zijn modellen weergaf, was voor die tijd revolutionair. Rembrandt toonde de vrouwen zoals hij ze voor zich zag, met al hun onvolkomenheden. Sommige vrouwen hebben een hangbuik en bij anderen is onder de knie nog de afdruk van een kousenband te zien.

Bert de Keyser

Het zachte landschap wacht
het strelend oog,
de tedere, tekenende hand -
schroomvallig gedoogt

de huiverende rug
het ijle lijnenspel
van huid en opperhuid.

roerloos golft, onbespannen welft
onder de droge naald
het lokkend raadsel vrouw -

in koninkrijk en ballingschap
lijkt elke waarheid naakt.

Simon Vinkenoog 1981

De Brusselse kunstenaar Bert De Keyser stelde eind jaren 1990 in het Rembrandthuis in Amsterdam een reeks herinterpretaties van die geëtste studies van het vrouwelijk naakt ten toon. Met rood krijt tekende hij de vrouwen die hij liet poseren in de houding die Rembrandt voor zijn eigen naaktmodellen had uitgekozen. Daarna kraste De Keyser zijn figuren in koperen platen volgens de drogenaaldtechniek. Bij het afdrukken zorgt die techniek voor onregelmatige, grillige lijnen. De Keyser 'stripte' de originele naakten van Rembrandt tot geabstraheerde fluwelen lijnen.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Naaldwijk, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Bert De Keyser (1937)

Belgisch Belgisch

Geplaatst door  KiewitKunst
Lid sinds 2011
5942 verkochte items
Alle items van deze verkoper (499)
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieNaaldwijk,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd18-1-2017 om 23:20
Eindtijd2-2-2017 om 21:20
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken