Bob Denneboom - Tekening , van Egmond - Verkocht

Bob Denneboom - Tekening , van Egmond kopen? Bied vanaf 35!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Bob Denneboom - Tekening , van Egmond kopen? Bied vanaf 35!
Bob Denneboom - Tekening , van Egmond kopen? Bied vanaf 35!Bob Denneboom - Tekening , van Egmond kopen? Bied vanaf 35!Bob Denneboom - Tekening , van Egmond kopen? Bied vanaf 35!Bob Denneboom - Tekening , van Egmond kopen? Bied vanaf 35!Bob Denneboom - Tekening , van Egmond kopen? Bied vanaf 35!Bob Denneboom - Tekening , van Egmond kopen? Bied vanaf 35!Bob Denneboom - Tekening , van Egmond kopen? Bied vanaf 35!Bob Denneboom - Tekening , van Egmond kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Bob Denneboom (1909)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPotlood
DragerPapier
StijlKlassiek
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen16 x 47 cm (h x b)
Incl. lijst28 x 59 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


Bob Denneboom (1909 Amsterdam - 2001). Tijdens zijn schooltijd was Bob hoofdzakelijk bezig met tekenen en sporten. Na eerst op een atelier te hebben gewerkt waar borduurpatronen werden gemaakt, besloot Bob rond zijn 20e naar de Vrije Academie in Amsterdam te gaan en daar een opleiding te volgen tot kunstschilder. Daarnaast nam hij ook privélessen bij de kunstschilder Johan Buning (1893-1963). Deze lessen, gecombineerd met zijn eigen talent, resulteerden in een professionele carrière als kunstschilder. Helaas bleek dat geen dik belegde boterham en daarom had hij daarbij diverse schnabbels. Zo maakte hij o.a. reclameborden die toen nog geheel met de hand moesten worden geschilderd. Verschillende werken werden aangekocht door musea zoals het Amsterdamse Stadsarchief en het Stedelijk museum in Alkmaar. Bob heeft gedurende zijn leven in het gehele land vele exposities gehouden. Een paar jaar voor zijn overlijden heeft hij een 20-tal schilderijen aan de toenmalige gemeente Egmond geschonken. Deze werken bestonden uit portretten van vele zee- en duinberoepen die in vroeger jaren werden beoefend. Een aantal van deze schilderijen zijn nog te bezichtigen in het Egmond’s museum te Egmond aan Zee. Bob was zeer aan de Egmonden verknocht en was ook heel trots toen de toenmalige Burgemeester Brommet hem tot ereburger van de gemeente Egmond benoemde.
Conditie
ConditieGoed
Werk is wat verkleurd .
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,95
Naar België € 14,00
Naar Duitsland € 16,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Bob Denneboom (1909) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1926 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
59 cm
28 cm
47 cm
16 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd14-2-2023 om 22:25
Eindtijd26-2-2023 om 23:09
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken