Bram van Velde - litho gesigneerd rechtsonder - Verkocht

Bram van Velde - litho gesigneerd rechtsonder kopen? Bied vanaf 295!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Bram van Velde - litho gesigneerd rechtsonder kopen? Bied vanaf 295!
Bram van Velde - litho gesigneerd rechtsonder kopen? Bied vanaf 295!Bram van Velde - litho gesigneerd rechtsonder kopen? Bied vanaf 295!Bram van Velde - litho gesigneerd rechtsonder kopen? Bied vanaf 295!Bram van Velde - litho gesigneerd rechtsonder kopen? Bied vanaf 295!Bram van Velde - litho gesigneerd rechtsonder kopen? Bied vanaf 295!Bram van Velde - litho gesigneerd rechtsonder kopen? Bied vanaf 295!Bram van Velde - litho gesigneerd rechtsonder kopen? Bied vanaf 295!Bram van Velde - litho gesigneerd rechtsonder kopen? Bied vanaf 295!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Bram van Velde (1895-1981)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
StijlAbstract
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen38 x 28 cm (h x b)
Incl. lijst40 x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage90/190


Fraai werk van Bram van Velde uit de serie van Prent 190.

Bram van Velde was een Nederlandse schilder bekend om zijn abstracties met expressieve penseelstreken en langwerpige vormen. "Een schilderij maken is een kwestie van ervoor zorgen dat alle onderdelen een eenheid vormen", zei hij ooit. Geboren als Abraham Gerardus van Velde op 19 oktober 1895 in Zoeterwoude, Nederland, groeide hij op in een arm gezin en werd hij van jongs af aan gedwongen te werken. In 1907 ging Van Velde in de leer bij het interieurbedrijf Schaijk & Kramers in Den Haag, waar zijn talent werd aangemoedigd door een van zijn bazen. Als kostwinner voor zijn gezin was de kunstenaar vrijgesteld van dienen in de Eerste Wereldoorlog, en in plaats daarvan studeerde hij in het Mauritshuis museum en kopieerde hij de werken van oude meesters. De eigenaren van Schaijk & Kramers werden de eerste opdrachtgevers van Van Velde en gaven hem begin jaren twintig een royale toelage om door Europa te reizen met schilderijen. Aangekomen in Parijs in 1924,André Lhote en de toneelschrijver Samuel Beckett. In de daaropvolgende jaren leed de kunstenaar onder armoede en een gebrek aan erkenning. Hoewel hij werd verdedigd en financieel ondersteund door zijn vriend Beckett, duurde het tot eind jaren vijftig voordat hij bewonderaars vond onder een jongere generatie kunstenaars, waaronder Pierre Alechinsky. Van Velde stierf op 28 december 1981 in Grimaud, Frankrijk. Tegenwoordig bevinden zijn werken zich onder andere in de collecties van het Musée d'Orsay in Parijs, het Art Institute of Chicago en de Tate Gallery in Londen. 

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 14,50
Naar Duitsland € 16,50
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd13-6-2023 om 0:16
Eindtijd18-6-2023 om 20:49
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken