Paul Blanca - C print: Corina - Verkocht

Paul Blanca - C print: Corina kopen? Bied vanaf 225!
Paul Blanca - C print: Corina kopen? Bied vanaf 225!Paul Blanca - C print: Corina kopen? Bied vanaf 225!Paul Blanca - C print: Corina kopen? Bied vanaf 225!Paul Blanca - C print: Corina kopen? Bied vanaf 225!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Paul Blanca (1958-2021)
TypeFotografie
Periode2000 t/m Heden
TechniekC-Print
StijlModern
OnderwerpNaakt
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen42 cm x 29.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

C print van Paul Blanca. Titel: Corina.  Afmeting blad: H42 x b29.5cm. Afmetingen voorstelling: H31 x b25.5cm. Het werk is rechts onderaan gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild. 

Op dit moment is in het fotomuseum te Den Haag een tentoonstelling te zien van deze kunstenaar: Hommage aan Paul Blanca.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Paul Blanca, pseudoniem van Paul Vlaswinkel, (Curaçao, 11 november 1958 – Amsterdam, 15 oktober 2021) was een Nederlands fotograaf. In zijn jonge jaren hij werd omschreven als een 'vluchtig' persoon met veel energie, maar tegelijkertijd ook met een kwetsbare gevoeligheid. Blanca maakte portretten waarin hij zichzelf molesteerde met scheermessen, ijzerdraad, pijlen, spijkers, en naald en draad. Een van zijn bekendste foto's is met een huilende Mickey Mouse, gekerfd in de rug van Blanca.


Leven en werk

In zijn jonge jaren beoefende Blanca op hoog niveau de sport van kickboksen. Naar eigen zeggen was zijn eerste fotocamera een Canon F1, een camera die hij had verkregen door middel van een inbraak. Eenmaal begonnen als jonge fotograaf werkte Blanca samen met Hans van Manen en kreeg hij, als niet danser, een hoofdrol in Pianovariaties IV van Van Manen. Zijn ontwikkelde motoriek en vaardigheden bij het kickboksen stonden centraal in de voor hem bedachte choreografie. Als fotografen werkte Blanca en Van Manen samen aan een serie foto's waarbij ze zichzelf, elkaar en anderen fotografeerden, met als thema: 'De man als Lustobject'.

Midden jaren tachtig raakte Blanca bevriend met medekunstenaars als Rob Scholte en Koos Dalstra. Met Dalstra publiceerde hij in 1986 een serie dubbelportretten Timing. Vijftig portretten van personen uit de Amsterdamse kunstwereld met foto's van Blanca voorzien van gedichten door Dalstra. Blanca leerde ook de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe kennen en raakte met hem bevriend. Op het gebied van fotografie beschouwde Mapplethorpe, Blanca als "zijn enige concurrent".

Eind jaren tachtig/begin jaren negentig verbleef Blanca zo'n twee jaar in Zaragoza en documenteerde hij aldaar het stierenvechten. Dit resulteerde uiteindelijk in een serie zeefdrukken genaamd Sangre de Toro (Bloed van de Stier). In plaats van inkt gebruikte hij voor de afdrukken daadwerkelijk het bloed van de stieren. Rond deze tijd begon Blanca ook met het schrijven van columns, eerst een jaar voor Het Parool maar later ook voor Nieuwe Revu. In dit tijdschrift deed hij niet alleen verslag van zijn leven als kunstenaar maar ook van zijn leven als drugsverslaafde en zijn ervaringen met het criminele circuit.

Midden jaren negentig werd Blanca beschuldigd van de bomaanslag op Rob Scholte en diens toenmalige vrouw Micky Hoogendijk. Scholte uitte deze beschuldiging zelf in een interview, een beschuldiging die nooit bewezen zou worden. Het gevolg van deze affaire was dat Blanca zijn populariteit als fotograaf verloor en hij steeds meer geïsoleerd raakte binnen de kunstwereld 

In 2021 verscheen de film Paul Blanca, Deze film redt je leven van de regisseur Ramón Gieling. Deze documentaire geeft een portret van het grote talent van Blanca en zijn leven, werk en ondergang. De film werd bij het uitbrengen aangekondigd met een aanhef dat het er naar uitzag dat hij "niet lang meer heeft te leven".

Blanca overleed op 15 oktober 2021 op 62-jarige leeftijd

ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Paul Blanca (1958-2021)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (20)

Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (174)

Lid sinds 2011
5587 verkochte items
Alle items van deze verkoper (337)
Pinterest
29.5 cm
42 cm
Dit item is verkocht voor 258,75 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:02-11-2022 om 20:17
Eindtijd:07-11-2022 om 21:35
Biedingen (1)
JennyBee
07 nov. / 21:29
€ 225
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.