Carl C. van Niekerk - C. van Niekerk, aquarel, Drie Maskers - Verkocht

C. van Niekerk, aquarel, Drie Maskers kopen? Bied vanaf 65!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
C. van Niekerk, aquarel, Drie Maskers kopen? Bied vanaf 65!
C. van Niekerk, aquarel, Drie Maskers kopen? Bied vanaf 65!C. van Niekerk, aquarel, Drie Maskers kopen? Bied vanaf 65!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Carl C. van Niekerk (1897-1984)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Afmeting van werk: 31,5 x 42 cm, afmeting aluminium lijst: 51 x 61 cm. Het werk zit niet in een passe-partout maar is geheel zichtbaar ingelijst. Het werk is gesigneerd. Ophalen of verzendkosten voor de koper.

De aquarel is afkomstig uit de nalatenschap van mijn zus.

Niekerk, Carl C.

Carl C. van Niekerk (naamsvariant: Carl Cornelis van Niekerk) werd op 22 januari 1897 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 13 juni 1984.

Hij volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan het Haags Tekeninstituut 'Bik en Vaandrager'. Door Willem Hendrik Bik, Jan Frank, Pieter Groeneveldt, Frans Helfferich, Jan Frank Niemandsverdriet en Derix de Wild werd Niekerk bijgeschoold.

Naast langdurig als kunstenaar in Den Haag te hebben gewerkt, maakte hij studiereizen naar België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

Als schilder, tekenaar, aquarellist, etser, lithograaf en houtsnijwerker zijn van hem dorpsgezichten, rivier- en berglandschappen, scheepsafbeeldingen, (zelf)-portretten, marines en stillevens bekend.

Niekerk werd onderscheiden met een gouden medaille.

Hij was lid van Pulchri Studio in Den Haag, van de Haagse Kunstkring, van de Haagse Aquarellisten (een van de oprichters) en van de Nederlandse vereniging van zeeschilders.

Vermeld in Scheen, Scharten 1996.

 

 

Niekerk - een bijna onbekende kunstschilder - waar zelden werk van op de markt verschijnt. Enkele werken van hem zijn te bewonderen in Deventer musea (welgeteld 3 stuks). Zelfs Internet levert maar weinig informatie op over deze kunstenaar. Zijn manier van vastleggen van landschappen lijkt op die van Otto de Kat. Niet verwonderlijk overigens omdat ze beide als aquarellist in dezelfde aquarellistenvereniging actief waren.

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie Nederland
Verzending
Veilinggegevens
Starttijd31-8-2013 om 10:27
Eindtijd7-9-2013 om 10:27
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.