• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot

Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!
Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!Catharina Goeting - Poemes de Jeanette Besancon Flot kopen? Bied vanaf 750!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Catharina Goeting (1912-1987)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen50 cm x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage15
Uniek aanbod: werk van de bekende kunstenares Catharina Goeting - Stultiens (1912-1987).
Dit item wordt zelden aangeboden, het is dan ook een zeer kleine oplage...

Linnen foudraal ''Poemes de Jeanette Besancon Flot'' met 9 verschillende en handgesigneerde kleurenlitho's, afm 50 x 60 cm. 

Destijds uitgegeven in een gelimiteerde en klein oplage van 15 sets.
Dit is de genummerde uitvoering : 5/15.


Er is hele lichte gebruiksschade aan de bovenzijde van de gestoffeerde harde foedraal.

Catharina Godefrida Theodora Eliza Goeting-Stultiëns (Den Haag, 7 juni 1912 – Den Haag, 19 maart 1987) was een Nederlandse kunstenaar.

Echtgenote van Jan Goeting en moeder van Joep Goeting. Ze volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze werkte in verschillende disciplines en technieken als olieverf, grafiek, aquarel, mozaïek, pastel en textiel. Daarnaast werkte zij regelmatig samen met haar man, maar vervaardigde ook veelvuldig individueel monumentaal werk. Zo maakte ze bijvoorbeeld wandkleden voor het provinciehuis in Middelburg (1960) en voor de trouwzaal van het stadhuis te Vlissingen.[2] Haar werk bevindt zich in diverse musea en privécollecties. Ze was lid van de Haagse Kunstkring en Pulchri Studio.In de winter van 2017/2018 werd er een expositie gewijd aan het werk van de leden van het gezin Goeting in Huize De Paauw in Wassenaar.[3]

Info: Lexicon Pieter A. Scheen

Catherina kreeg net als Jan veel monumentale opdrachten. Zij ontwierp onder meer wandkleden voor: het stationspostkantoor in Rotterdam, het stadhuis van Vlissingen, het Haags Congresgebouw, het ziekenhuis Bronovo en het Provinciehuis in Middelburg. En dit is slechts een greep. Vaak werkten Catherina en Jan samen aan de opdrachten. Zo ontwierpen zij gezamenlijk het wandkleed voor de trouwzaal van het Haagse stadhuis aan de Javastraat, maar ook de mozaïeken waren vaak een gezamenlijk ontwerp, zoals die voor het ANWB gebouw.

ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Catharina Goeting (1912-1987)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (1)
Geplaatst door  Kunstmakelaar
FA. 

Lid sinds 2021
59 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
Pinterest
60 cm
50 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:06-02-2022 om 11:16
Eindtijd:20-02-2022 om 21:22
Openingsbod € 750
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen Haag, Nederland
VerzendingNaar Nederland, België en Duitsland

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.