• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (5)

Cees Andriessen - Linosnede: ''toen wist ik weer dat we blind geboren waren"

Cees Andriessen - Linosnede: ''toen wist ik weer dat we blind geboren waren" kopen? Bied vanaf 45!
Cees Andriessen - Linosnede: ''toen wist ik weer dat we blind geboren waren" kopen? Bied vanaf 45!Cees Andriessen - Linosnede: ''toen wist ik weer dat we blind geboren waren" kopen? Bied vanaf 45!Cees Andriessen - Linosnede: ''toen wist ik weer dat we blind geboren waren" kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (28)

Lid sinds 2014
816 verkochte items
Alle items van deze verkoper (378)
  • Cees Andriessen (1940)
TypeGrafiek na 1900
Periode1945 t/m 1999
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen23 cm x 19 cm (h x b)
Passe-partout49.5 cm x 39.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Linosnede van Cees Andriessen uit 1977. Titel: Toen wist ik weer dat we blind geboren waren. Oplage: 13/18. Afmetingen blad incl passepartout: H49.5 x b 39.5cm. Afmetingen voorstelling: H23 x b19.5cm. Het werk is midden onderaan, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op verzoek, worden gemaild.

Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


Cees (C.C.J.) Andriessen (Wageningen, 20 maart 1940) geldt in Nederland als een van de vooraanstaande vertegenwoordigers van de non-figuratieve kunst uit zijn generatie. Zijn oeuvre bestaat uit tekeningen en vooral uit linoleum- en houtsneden, waaronder tal van exlibrissen. De voorstellingen zijn abstract, de vormen helder, het kleurgebruik is spaarzaam, oppervlakkig gezien blijven de bladen leeg. Cees Andriessen woont en werkt in Apeldoorn.Andriessen werd geboren als zoon van een typograaf. In Nijmegen volgde hij de grafische school om vervolgens als drukker aan het werk te gaan. Na een aantal jaren in drukkerijen te hebben gewerkt, werd hij reclame-ontwerper en -tekenaar. Daarnaast begon hij een avondstudie aan de Academie voor beeldende kunsten in Arnhem. In 1969 vestigde hij zich als vrij kunstenaar.
Zijn grafisch werk omvat linosneden, die vanaf 1969 ontstaan, en houtsneden, waarmee hij zich sinds 1985 bezighoudt. Cees Andriessen ziet een grote verwantschap tussen kunstenaar en schrijver, wat geresulteerd heeft in een aantal bibliofiele uitgaven en samenwerkingsprojecten met Nederlandse auteurs, waaronder Cees Nooteboom, Anna Enquist en Willem van Toorn. Geregeld maakt Andriessen een prent naar aanleiding van een door hem uitgekozen gedicht, dat in een speciale uitgave door de door hem in 1994 opgerichte Stichting De Witte Mier wordt uitgebracht.
ConditieZeer Goed

De voorstelling is in zeer goede staat. Een klein oxidatie stipje, bovenaan, tegen de zwarte rand aan.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Cees Andriessen (1940)

Alle items van deze kunstenaar(9)
Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (28)

Lid sinds 2014
816 verkochte items
Alle items van deze verkoper (378)
Pinterest
39.5 cm
49.5 cm
19 cm
23 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:20-06-2022 om 09:35
Eindtijd:30-06-2022 om 20:18
Openingsbod€ 45
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.