Cees Bolding - Boetsters Scheveningen - Verkocht

Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!
Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Boetsters Scheveningen kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Cees Bolding (1897-1979)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1945
TechniekEts
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen40 x 47 cm (h x b)
Incl. lijst60 x 66 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage3/20
Cees Bolding (1897-1979)

Wormerveer 07-01-1897 – Den Haag 01-11-1979
Cees Bolding was een veelzijdig en begaafd kunstenaar die zijn schilder motieven vooral in het dagelijkse leven vond. Daarbij nam de werkende mens in zijn sociale omgeving een belangrijke plaats in: fabrieksarbeiders, nettenboetsters, marktkooplui en havenwerkers vormden meerdere malen het onderwerp van zijn schilderijen. Geboren in Wormerveer in een schippersfamilie werd Bolding tot schilderen gestimuleerd door Margaretha Cohen Gosschalk, die zijn grootmoeder eens portretteerde en die zijn artistieke talent zag in zijn schetsen. Van haar kreeg hij zijn eerste schilderlessen. Daarna volgde hij een opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam onder leiding van J.H. Jurres en Nicolaas van der Waay.
Bolding specialiseerde zich in het schilderen van stadsgezichten, landschappen, portretten, interieurs en zee- en havengezichten. Hoewel Bolding in artistiek opzicht zijn eigen weg ging, had hij grote interesse in eigentijdse (internationale) kunstontwikkelingen, met name in de Nieuwe Zakelijkheid. Hij was ook bewonderaar van Jan Mankes, vooral om het ‘trefzekere tonalisme’ dat deze in zijn werk tentoonspreidde. Kenmerkend voor Boldings werk is het clair-obscure en het soms vervreemdende kleurenpalet: hij was gefascineerd door het contrast van licht en donker en de verandering van kleuren door kunstlicht. Schaars verlichte straten met lantaarns als felle lichtaccenten, avondmarkten bij kaarslicht en interieurs bij lamplicht waren een bron van inspiratie.
De netten Boetsters op Scheveningen
Ets 
Afmeting beeldmaat 40 x 47 cm 
Afmeting met lijst 60 x 66 cm / gelijst in een bijpassende / lijst 
Titel plus handtekening in potlood  
Gesigneerd rechts onder  
In goede staat 





Conditie
ConditieGoed
Ets mooi gelijst 
In goede staat 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Den haag, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 11,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen Haag,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd6-9-2022 om 12:27
Eindtijd1-8-2023 om 21:07
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken