Ad Arma - Changes VIII | Ingelijst - Verkocht

Ad Arma - Changes VIII | Ingelijst kopen? Bied vanaf 75!
Ad Arma - Changes VIII | Ingelijst kopen? Bied vanaf 75!Ad Arma - Changes VIII | Ingelijst kopen? Bied vanaf 75!Ad Arma - Changes VIII | Ingelijst kopen? Bied vanaf 75!Ad Arma - Changes VIII | Ingelijst kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Ad Arma (1954)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2000
TechniekEts/Aquatint
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen38.5 cm x 41.5 cm (h x b)
Lijst58 cm x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Mooie kleurrijke ets van Ad Arma uit 2000. Handgesigneerd en genummerd. 

Ad Arma (pseudoniem van Ad Robert Meerman, Rotterdam, 1954) is een Nederlandse beeldhouwer, graficus, schilder en glaskunstenaar. Zijn etsen geven blijk van een bijzonder vakmanschap. Op de gepolijste zinkplaat brengt hij de etsgrond, een zuurbestendige laag aan. Hierin maakt hij zijn ontwerp door delen van de etsgrond te verwijderen. Wanneer de plaat vervolgens in een zuurbad gaat, kan op die plaatsen het zuur een reactie met het zink aangaan. Na het schoonmaken van de plaat is de tekening als dieper liggende lijnen en vlakken zichtbaar. Gewoonlijk wordt dan in één kleur de drukinkt aangebracht, maar Ad Arma brengt met de hand meerdere kleuren tegelijk aan. Hierdoor ontstaat een ‘meerkleuren’ druk, waarbij ieder exemplaar andere kleurnuances vertoont.

In al zijn werk is dezelfde thematiek terug te vinden: het samenvallen van het verleden en de toekomst in de dromen van het heden. In zijn etsen is altijd een bijna abstract aandoende menselijk figuur aanwezig. Deze geeft vorm en maat aan de ruimte. Vanuit intuïtie en concentratie creëert Ad Arma een poëtische sfeer die hij door zijn subtiele kleurgebruik versterkt. Door het oorspronkelijke karakter van zijn werk is Ad Arma een veel gevraagd kunstenaar. Zijn aquarellen, etsen en objecten hebben al in veel particuliere collecties, zowel in binnen- als buitenland, een plaats gevonden.

ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ad Arma (1954)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  ZuiverKunst
FA. (27)

Lid sinds 2019
717 verkochte items
Alle items van deze verkoper (46)
Pinterest
63 cm
58 cm
41.5 cm
38.5 cm
Dit item is verkocht voor 86,25 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:01-12-2020 om 07:09
Eindtijd:13-12-2020 om 20:11
Biedingen (1)
karelkunst
13 dec. / 20:05
€ 75
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.