• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Charles Donker - Litho: Jonge vrouw in een landschap

Charles Donker - Litho: Jonge vrouw in een landschap kopen? Bied vanaf 55!
Charles Donker - Litho: Jonge vrouw in een landschap kopen? Bied vanaf 55!Charles Donker - Litho: Jonge vrouw in een landschap kopen? Bied vanaf 55!Charles Donker - Litho: Jonge vrouw in een landschap kopen? Bied vanaf 55!Charles Donker - Litho: Jonge vrouw in een landschap kopen? Bied vanaf 55!Charles Donker - Litho: Jonge vrouw in een landschap kopen? Bied vanaf 55!Charles Donker - Litho: Jonge vrouw in een landschap kopen? Bied vanaf 55!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Charles Donker (1940)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpPortret
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen40 cm x 45.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage307/325
Litho van Charles Donker. Jonge vrouw in een landschap. Oplage: 307/325. Afmetingen blad: H40 x b45.5cm. Afmetingen voorstelling: H31 x b38cm.  Het werk is rechtsonder gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

 Charles Donker is een Nederlandse graficus die vooral bekendheid heeft verworven met zijn etsen van de natuur. Van 1956 tot 1961 is hij leerling op de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Hier volgt hij twee jaar les op de afdeling Monumentale Kunst, waar hij onder meer leert mozaïeken te ontwerpen. Vanaf 1969 maakt hij alleen nog maar tekeningen en etsen. In 1962 gaat Donker onderdeel uitmaken van het in 1960 opgerichte Grafisch Gezelschap De Luis. De Luis heeft in die jaren een atelier in Utrecht dat gebruikt mag worden door verschillende kunstenaars. Het doel van de groep is het bevorderen van de vrije grafische kunsten. Dit proberen zij te bewerkstelligen door zowel de productie als de verspreiding (door middel van een systeem van abonnees en begunstigers) van grafiek te vergroten.

Door een in de jaren zeventig gehouden tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht en de publicatie van het boek Dagboek Rhijnauwen verwerft Charles Donker landelijke bekendheid als graficus. Donkers werk heeft vaak de natuur als onderwerp, de plaats waar hij het liefst werkt. Uit zijn dagboek blijkt dat hij urenlang in stilte de natuur kan bestuderen. Dingen die hij dan ziet, gebruikt hij voor zijn etsen. Donker werkt meestal in oplages tussen de tien en vijftig etsen. De platen waar de prenten mee worden gemaakt, zijn zelden gedateerd. De afdruk krijgt vaak wel een datum mee.
Vanaf de jaren zeventig behoort hij tot één van de weinige hedendaagse Nederlandse grafici die bijna voortdurend van zijn werk kan leven. Dit komt met name doordat hij aan veel verkooptentoonstellingen deelneemt. Sinds 2000 is Donker minder op tentoonstellingen terug te vinden. Het werk van Charles Donker is onder andere in het Rijksmuseum, het Centraal Museum Utrecht, Museum Boijmans Van Beuningen, het Rembrandthuis en de collectie van Frits Lugt bij de Fondation Custodia in Parijs te zien.
ConditieRedelijk

Verkleuring en kreukels op het blad. Een vouw rechts over de voorstelling(zie laatste foto). In werkelijkheid is het blad geliger, dit komt niet helemaal goed over op de foto.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:06-09-2022 om 09:23
Eindtijd:17-09-2022 om 20:14
Openingsbod € 55
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.