Chris van der Hoef - VPK Penning Johan Maurits van Nassau brons

Chris van der Hoef - VPK Penning Johan Maurits van Nassau brons kopen? Bied vanaf 75!
Chris van der Hoef - VPK Penning Johan Maurits van Nassau brons kopen? Bied vanaf 75!Chris van der Hoef - VPK Penning Johan Maurits van Nassau brons kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Chris van der Hoef (1875-1933)
TypePenningen
Jaartal1929
TechniekPenning
OnderwerpAbstract
Afmetingen6.0 cm x 6.0 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt

Johan Maurits van Nassau-Siegen (1604-1679), bijgenaamd 'Maurits de Brazilliaan' was 350 jaar geleden overleden. Van den Hoef ontwierp zijn wapenschild met een kroon erboven, en als ondergrond het kruis van de Johanniterorde, waartoe hij behoorde. Het kruis heeft scherpe punten; dat geeft een explosief effect. Onderaan het schild is het teken van de orde van de Witte Olifant te zien; er is dus aan eretekenen geen gebrek. 'Qua patet orbis', staat tegen de rand. Zo wijd de wereld strekt. Het monogram GWC staat voor de Geoctroyeerde Westindische Compagnie; voor die onderneming was Johan Maurits tussen 1636 en 1644 gouverneur van de bezittingen in Zuid Amerika met als zetel Pernambuco in Brazili. Vandaar zijn bijnaam; zijn residentie in Den Haag, ontworpen door Jacob van Campen, is thans het Mauritshuis. Het monogram van de Vereniging is fraai tussen de poten van de W geschikt.

ConditieNieuwstaat
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:01-09-2022 om 01:08
Eindtijd:10-09-2022 om 21:42
Openingsbod € 75
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGRONINGEN,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.