Co Westerik - Litho, verbonden

Co Westerik - Litho, verbonden kopen? Bied vanaf 150!
Co Westerik - Litho, verbonden kopen? Bied vanaf 150!Co Westerik - Litho, verbonden kopen? Bied vanaf 150!Co Westerik - Litho, verbonden kopen? Bied vanaf 150!Co Westerik - Litho, verbonden kopen? Bied vanaf 150!Co Westerik - Litho, verbonden kopen? Bied vanaf 150!Co Westerik - Litho, verbonden kopen? Bied vanaf 150!Co Westerik - Litho, verbonden kopen? Bied vanaf 150!Co Westerik - Litho, verbonden kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Co Westerik (1924-2018)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2002
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen21 cm x 24 cm (h x b)
Incl. lijst47.5 cm x 57.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage20/40


De Nederlandse kunstenaar Co Westerik werd op 2 maart 1924 in Den Haag geboren. Westerik volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Vier jaar nadat hij afstudeerde won hij de Jacob Maris Prijs voor de schilderkunst met het schilderij 'De visvrouw'. Van 1958 tot 1971 was Co Westerik leraar modeltekenen aan de academie in Den Haag.
Realistische stijl
Co Westerik schilderde in een realistische stijl en zwom daarmee tegen de stroom in, want de jaren vijftig en zestig stonden toch vooral in het teken van het experiment en de abstractie. Mede hierdoor maakte zijn werk ook negatieve reacties los.
Westerik liet zich inspireren door oude meesters als Jan van Eyck en Piero della Francesca. Ook een boek over schilderkunst was bepalend voor zijn latere werk. In 'Malmaterial und seine Verwendung im Bilde' uit 1921 van Max Doerner vond hij alles wat hij nodig had, zoals hoe je verf maakt en wat het effect is van verschillende verflagen die over elkaar worden aangebracht.
Co Westerik maakte schilderijen, aquarellen, tekeningen, litho's en etsen. In zijn werk staan mensen, dieren en planten centraal. Vaak plaatste hij mensen in een dramatische situatie.
Conditie
ConditieGoed

Lichte golf in de litho.
Zie foto's voor een goede indruk.
Transport
Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Openingsbod € 150
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
Veilinggegevens
Starttijd19-9-2023 om 23:18
Eindtijd24-9-2023 om 21:11
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.