Constant Artz - Aquarel: Eenden aan de waterkant

Constant Artz - Aquarel: Eenden aan de waterkant kopen? Bied vanaf 550!
Constant Artz - Aquarel: Eenden aan de waterkant kopen? Bied vanaf 550!Constant Artz - Aquarel: Eenden aan de waterkant kopen? Bied vanaf 550!Constant Artz - Aquarel: Eenden aan de waterkant kopen? Bied vanaf 550!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Constant Artz (1870-1951)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlKlassiek
OnderwerpDieren
IngelijstIngelijst
Afmetingen32.5 cm x 23 cm (h x b)
Lijst56 cm x 46 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Aquarel van Constant Artz. Titel: Eenden aan de waterkant. Afmetingen incl lijst: H56 x b46cm. Afmetingen voorstelling: H32.5 x b23cm. Het werk is links onderaan gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Verzenden/ophalen:
Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd via Post.nl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

David Adolphe Constant Artz (roepnaam Adolph) (Den Haag, 18 december 1837 – aldaar, 8 november 1890) was een Nederlands kunstschilder. Hij werd met name aan het begin van zijn loopbaan geassocieerd met de Haagse School en koos vaak het vissersleven als thema.


Artz studeerde van 1855 tot 1864 aan de Rijksakademie van beeldende kunsten te Amsterdam, onder Johannes Egenberger (1822–1897) en Louis Royer (1793–1868). Hij maakte er kennis met de 'Haagse scholer' Jozef Israëls, die hem in het begin van zijn loopbaan sterk zou beïnvloeden. Beide schilders werkten ook een aantal jaren intensief samen. Ze schilderden vaak in de duinen bij Scheveningen. Anders echter dan de sober-atmosferisch werkende Israëls richtte Artz zich vooral op de zonnige, opgewekte kant van het vissersleven. Ook was hij scherper in zijn pentekening en zorgvuldiger in de kleurcompositie. Hij onderscheidde zich door zijn oog voor detail, onder meer in de kleding van zijn figuren. Zijn kleurenpalet was relatief licht.


Van 1866 tot 1874 verbleef Artz in Parijs, waar hij studeerde bij Gustave Courbet, op wiens advies hij een eigen studio opzette. Hij werd hier financieel ondersteund door de schrijver Johannes Kneppelhout. In Parijs woonde violist Jan de Graan bij hem in, van wie hij een portret schilderde. Hij hield er ook nauw contact met zijn Hollandse collega's Jacob Maris en Frederik Hendrik Kaemmerer. In deze periode maakte hij opvallend genoeg vooral 'Hollandse' genrewerken, vaak donker van toon. Hij was in die tijd behoorlijk succesvol en verkocht veel werk via de bekende kunsthandel Goupil & Cie. Ook kunsthandelaar Theo van Gogh, de broer van Vincent van Gogh, had eind jaren 1880 werk van Artz in zijn collectie te Parijs. In deze Parijse periode onderging hij ook invloeden vanuit het japonisme en het impressionisme, maar deze zouden pas in zijn latere jaren zichtbaar worden in zijn werk.
Artz maakte ook reizen naar Engeland, Schotland, Duitsland en Italië. Vanaf 1874 woonde en werkte hij weer in Den Haag, waar hij opnieuw het Scheveningse vissersleven als belangrijkste thema koos. Hij was lid van de Hollandsche Teekenmaatschappij en werd onderscheiden met de Orde van de Eikenkroon. In 1890 kwam hij te overlijden, nog geen 53 jaar oud.
Werk van Artz bevindt zich onder andere in de collecties van de Rijksmuseum Amsterdam, het Haags Gemeentemuseum en het Katwijks Museum. Het werk van Artz is tijdens veilingen met name gewild in de Verenigde Staten.

ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Constant Artz (1870-1951)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (1)
Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (174 )

Lid sinds 2011
5502 verkochte items
Alle items van deze verkoper (307)
Pinterest
46 cm
56 cm
23 cm
32.5 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:08-11-2022 om 09:19
Eindtijd:13-11-2022 om 19:59
Openingsbod € 550
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.