Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst

Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!
Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!Corneille - 1989 Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek - Hommage a Satie - In Lijst kopen? Bied vanaf 499!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Corneille (1922-2010)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1989
Techniek Zeefdruk
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 29 x 43 cm (h x b)
Incl. lijst 73 x 87 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage HC I/L
Prachtig, muzikaal werk van Corneille, een hommage aan de Franse componist Erik Satie. 

Compositie met vrouw en vogel op bladmuziek, zeefdruk gedateerd 1989, 29x43 cm, buitenmaat is 73x87 cm

Op een zeefdruk betekent "HC I/L" "Hors Commerce I/L". Dit is een Franse term die wordt gebruikt in de kunstwereld. 

Hors Commerce (HC): Dit betekent "niet voor de verkoop". HC-afdrukken worden meestal gemaakt buiten de genummerde oplage en zijn bedoeld voor de kunstenaar, uitgever of voor promotionele doeleinden. Ze zijn vaak bedoeld voor tentoonstellingen of voor speciale relaties en worden meestal niet verkocht aan het grote publiek.

I/L: de eerste (I) van een reeks (L) van dergelijke afdrukken.

Dus "HC I/L" zou de eerste van een beperkte reeks afdrukken aangeven. Deze afdrukken zijn vaak even waardevol en authentiek als de genummerde oplage, maar zijn minder beschikbaar op de markt.

Erik Satie, geboren als Éric Alfred Leslie Satie op 17 mei 1866 in Honfleur, Frankrijk, was een innovatieve en invloedrijke componist wiens werk een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de moderne muziek. Hij was een excentrieke figuur, zowel in zijn persoonlijke leven als in zijn muzikale stijl, en stond bekend om zijn unieke benadering van compositie en zijn vaak ironische en satirische houding.

Vroege Leven en Opleiding
Satie werd geboren in een muzikale en artistieke familie. Zijn moeder was een Schotse pianiste en zijn vader een Franse muziekuitgever. Na de dood van zijn moeder werd hij op jonge leeftijd naar Parijs gestuurd, waar hij later ging studeren aan het conservatorium. Zijn tijd aan het conservatorium was echter weinig succesvol; hij werd meerdere keren afgewezen vanwege zijn gebrek aan discipline en conventionele vaardigheden.

Muzikale Carrière
Na zijn mislukte poging om een formele muzikale opleiding te volgen, begon Satie zijn carrière als componist en pianist in de cabarets van Montmartre, een artistieke wijk in Parijs. Hier ontwikkelde hij zijn eigen stijl, die werd gekenmerkt door eenvoud, helderheid en een afwijzing van de romantische tradities die toen dominant waren.

Belangrijke Werken
Satie's meest bekende werken zijn onder andere:

Gymnopédies (1888): Een serie van drie pianostukken die bekend staan om hun serene en dromerige karakter. Deze stukken worden vaak geassocieerd met impressionistische muziek, hoewel Satie zelf die term afwees.
Gnossiennes (1890): Een reeks pianostukken die, net als de Gymnopédies, een mystieke en introspectieve sfeer hebben.
Parade (1917): Een ballet geschreven in samenwerking met Jean Cocteau en Pablo Picasso, dat de traditionele conventies van ballet uitdaagde met zijn gebruik van ongebruikelijke instrumenten en geluiden.
Invloed en Erfenis
Satie had een diepgaande invloed op vele componisten en kunstenaars van zijn tijd en daarna, waaronder Claude Debussy, Maurice Ravel, en later John Cage. Zijn benadering van muziek, die vaak humoristisch en speels was, maar tegelijkertijd diep serieus, heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van minimalisme en andere moderne muziekstromingen.

Persoonlijk Leven en Karakter
Satie was een eigenzinnige en excentrieke figuur. Hij leefde een groot deel van zijn leven in armoede en isolement, en stond bekend om zijn bizarre gewoonten en overtuigingen. Hij droeg bijvoorbeeld altijd fluwelen pakken en was lid van een zelfgecreëerde religieuze sekte, de "Metropolitan Church of Art of Jesus the Conductor".

Erik Satie overleed op 1 juli 1925 in Parijs. Ondanks zijn vaak moeilijke leven heeft zijn werk een blijvende impact gehad op de muziekwereld en blijft hij een fascinerende figuur in de geschiedenis van de muziek.

(0148)
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Rotterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .