Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal

Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!
Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2000 - Les footballeurs le Ballon d ' or - 24 karaat aangebracht op de bal kopen? Bied vanaf 295!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Corneille (1922-2010)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 2000
Techniek Zeefdruk
Drager Papier
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 44 x 57 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage Epreuve d'artiste

Corneille, een van de oprichters van de CoBrA-beweging, is bekend om zijn kleurrijke en expressieve kunstwerken. In het kader van het Europees Kampioenschap Voetbal dat in 2000 in België en Nederland werd gehouden, creëerde hij een zeefdruk met de titel "Les footballeurs le Ballon d'or".

Deze zeefdruk, zoals de naam al aangeeft, staat in het teken van voetbal en viert de schoonheid en dynamiek van de sport. Corneille's werk is vaak te herkennen aan zijn levendige kleuren, speelse vormen en abstracte invloeden. In "Les footballeurs le Ballon d'or" zijn deze elementen duidelijk aanwezig. De zeefdruk toont voetballers in actie, omringd door abstracte vormen en levendige kleuren die de energie en passie van het spel weerspiegelen. Een bijzonder detail is dat de bal is versierd met fijn goud verguldsel, 24 karaat, wat de titel "Ballon d'or" extra benadrukt. Het kunstwerk is gesigneerd en gedateerd in potlood door de kunstenaar rechtsonder.

Het EK 2000 vond plaats van 10 juni tot 2 juli 2000 en was een bijzonder evenement, mede doordat het gezamenlijk werd georganiseerd door twee landen, België en Nederland. Dit maakte het toernooi uniek en speciaal, en de bijdrage van een gerenommeerde kunstenaar als Corneille versterkte de culturele betekenis ervan.

Corneille bracht vaak tijd door in verschillende steden in België en Nederland, waar hij zowel inspiratie opdeed als zijn kunst exposeerde. In België was hij vaak te vinden in steden zoals Brussel en Antwerpen, waar de kunstscène levendig en invloedrijk is. Brussel, als hoofdstad, bood een rijke culturele achtergrond en diverse galerieën, terwijl Antwerpen bekend stond om zijn avant-gardistische kunst en mode.

In Nederland bezocht Corneille regelmatig Amsterdam en Maastricht. Amsterdam, met zijn diverse en dynamische kunstwereld, bood een perfecte omgeving voor een kunstenaar als Corneille. De stad heeft een rijke geschiedenis in kunst en cultuur, en is de thuisbasis van vele beroemde musea en kunstinstellingen. Maastricht, bekend om zijn internationale kunstbeurs (TEFAF), was een andere belangrijke stad voor Corneille, waar hij in contact kwam met kunstliefhebbers en verzamelaars van over de hele wereld.

Hoewel Corneille voornamelijk bekend stond om zijn schilderijen en grafisch werk, had hij ook een interesse in voetbal. Het dynamische en expressieve karakter van de sport resoneerde met zijn eigen artistieke stijl. Voetbal, met zijn levendigheid en de passie van zowel spelers als fans, bood Corneille een bron van inspiratie die hij wist te vangen in zijn werk. "Les footballeurs le Ballon d'or" is een perfect voorbeeld van hoe hij de energie en schoonheid van voetbal kon vertalen naar zijn eigen unieke artistieke taal.

Dit kunstwerk is niet alleen een viering van het toernooi zelf, maar ook van de verbinding tussen kunst en sport, en de vreugde die beide kunnen brengen.

EDITIE:  Epreuve d'artiste - Kunstenaarsproef

(0029)
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Rotterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .