Aernout Overbeeke - Bewerkt portret van Corneille Hannoset - Verkocht

Aernout Overbeeke - Bewerkt portret door Aernout Overbeeke van Corneille Hannoset kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Fotografie

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Aernout Overbeeke - Bewerkt portret door Aernout Overbeeke van Corneille Hannoset kopen? Bied vanaf 1!
Aernout Overbeeke - Bewerkt portret door Aernout Overbeeke van Corneille Hannoset kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Aernout Overbeeke (1951)
TypeFotografie
Jaartal1996
TechniekSilverprint (Klassieke Foto)
Afmetingen110 cm x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Originele met viltstift gesigneerde, geannoteerde foto van Corneille Hannoset. portretfoto door Aernout Overbeeke,  Gesigneerd.

De Belgische kunstenaar Corneille Hannoset {Brussel 1926-1997} is lid van de CobrA groep. Hannoset werkte in verschillende disciplines. Hij was schilder, typograaf en tapijtontwerper. Hannoset studeerde aan de École supérieure d'architecture et des arts décoratifs in Brussel.

Met Olivier Strebelle en Reinhoud behoorde Corneille Hannoset tot de eerste bewoners van Ateliers du Marais. Later kwam hij, via zijn vriend Pierre Alechinsky in contact met Cobra. Corneille Hannoset leverde grafische bijdragen aan het Cobra-tijdschrift en zijn werk was in 1951 ook te zien op de belangrijke Cobra-tentoonstelling in Luik. 


Werk uit de serie `Portraits des artistes du mouvement CoBrA                                                               Op 8 november 1948 in Parijs, in het café van het Notre-Dame hotel, creëerden Asger Jorn, Joseph Noiret, Christian Dotremont, Constant, Corneille en Karel Appel de CoBrA-beweging. Bijna 50 jaar later, in 1996, opende het Cobra Museum voor Moderne Kunst gewijd aan de revolutionaire artistieke beweging zijn deuren in Amstelveen, Nederland. 

Oprichters en voormalige leden die nog in leven waren, kwamen samen om dit evenement te vieren. Fotograaf Aernout Overbeeke wordt uitgenodigd om een ​​serie portretten van de kunstenaars te maken. De uitdaging om hun karakter in een fractie van een seconde vast te leggen, in tegenstelling tot schilderen waarbij modellen lange dagen, soms zelfs maanden, vormen. De fotograaf zet zijn kortstondige studio op in het museumdepot. Onder een ondoorzichtige tent plaatst hij zijn camera op een afstand van drie meter van zijn onderwerpen, zodat ze zich op hun gemak voelen en dat elk zijn territorium toe-eigent. 

De foto`s werden door de desbetreffende kunstenaar handmatig bewerkt tot unieke mixed media exemplaren. De serie is in 1998 en 2010 tentoongesteld geweest in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen

Conditie
ConditieZeer Goed
werk is ingelijst geweest, maar in goede conditie
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Aernout Overbeeke (1951)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  artleas
Lid sinds 2018
111 verkochte items
Alle items van deze verkoper (33)
80 cm
110 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen ,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
Veilinggegevens
Starttijd7-6-2020 om 23:20
Eindtijd21-6-2020 om 21:36
Biedingen (7)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.